Google+
Home » Social » Vineri va avea loc festivitatea de premiere a Binealei Internaționale de Artă Contemporană “Nicolae Tonitza”

Vineri va avea loc festivitatea de premiere a Binealei Internaționale de Artă Contemporană “Nicolae Tonitza”

Bârlădenii sunt așteptați vineri la sediul central al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, unde, de la ora 11.00, va avea loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Bienalei Internaționale de Artă Contemporană “Nicolae Tonitza”, ediția a II-a. Vor fi prezenți organizatorii expoziției – concurs, criticul de artă și curator Mihai Plămădeală, președintele juriul, precum și oficialități locale și județene.

Expoziția organizată pe două secțiuni, respectiv pictură și grafică, a adunat 117 lucrări din 27 de țări, de pe trei continente (America, Asia, Europa). Juriul format din cinci membri, toți artiști plastici și în același timp profesori universitari, au nominalizat trei lucrări, câte una de la cele două secțiuni menționate, la care se va adăuga o lucrare a celui mai talentat tânăr. La cele trei premii oferite de Primăria și Consiliul local Bârlad, Asociația Constantin Hamangiu și Consiliul Județean Vaslui împreună cu Muzeul „Vasile Pârvan” se vor adăuga alte două premii din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România și trei premii speciale. În deschiderea festivității de premiere va fi lansat catalogul expoziției, lucrare tipărită în condiții grafice de excepție și medalia centenarului prin care încercăm, cu mijloacele noastre, să-i omagiem pe făuritorii României Mari, dar și cea de-a doua ediție a bienalei dedicate inegalabilului artist N.N. Tonitza.

Publicul iubitor de artă va mai avea privilegiul de a viziona, pentru ultima dată la Bârlad, lucrarea Dans L’ Atelier, Ou Peintre, Et Modele Examinant Son Portrait, realizată în 1965 de marele artist Pablo Picasso.

Începând cu ora 12.00 organizatorii îi vor delecta pe cei prezenți cu un concert extraordinar susținut de cvintetul Solaris, eveniment care se va desfășura la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”. Intrarea la ambele evenimente este liberă. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: