Home / Administratie / CJ Vaslui va primi bani pentru primăriile falimentare din județ

CJ Vaslui va primi bani pentru primăriile falimentare din județ

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va repartiza 1,8 milioane de lei vechi pentru echilibrarea bugetelor locale. Suma provine din diferența dintre impozitul pe venit previzionat și cel încasat.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că județul are de primit 9 miliarde de lei vechi pe luna noiembrie și aceiași sumă în luna decembrie. În momentul când am primit de la ANAF înștiințarea că vom primi acești bani, am declanșat o consultare cu primarii pentru a vedea ce necesități financiare au. Noi avem pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 29 noiembrie un proiect de hotărâre privind repartizarea pe UAT-uri a sumelor suplimentare aflate la dispoziția CJ Vaslui din cota de 17,25% din impozitul pe venit, pe anul 2018. Însă, este posibil ca acest proiect să fie amânat pentru ședința din luna decembrie, pentru a vedea cum se rezolvă proiectul de solicitare de fonduri pe care noi l-am depus la Guvern. Dacă cele nouă localități vor primi suma cerută, atunci vom regândi echilibrarea bugetelor în funcție de această situație. Dorim ca până cel târziu în data de 15 decembrie 2018 să avem o ședință a CJ-ului în care să distribuim sumele pentru echilibrarea bugetelor locale”, a spus Ciprian Trifan.

CJ Vaslui a solicitat ajutor financiar pentru nouă localități care au o situație financiară dificilă, în urma implementării unor proiecte de investiții cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Localitățile pentru care s-a solicitat asistență financiară sunt: Drânceni – 1,14 milioane de lei, Dimitrie Cantemir – 4,8 milioane de lei, Șuletea – 1,8 milioane de lei, Negrești – 3,1 milioane de lei, Vaslui – 2,1 milioane de lei, Ibănești – 983.000 lei, Oșești – 440.000 lei, Stănilești – 554.000 lei, Cozmești – 2,8 milioane de lei.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătălie mare pentru finanțarea proiectele transfrontaliere dedicate lui Ștefan cel Mare

de Dănuț CIOBANU Unul din ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

Operă de artă pe clădirea DGASPC Vaslui, făcută cu sprijinul unor tineri instituționalizați

O adevărată operă de artă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: