Home / Administratie / Liberalii se plâng de ”discriminare severă” din partea PSD: ”Suntem persecutați din punct de vedere al alocării sumelor de la CJ”

Liberalii se plâng de ”discriminare severă” din partea PSD: ”Suntem persecutați din punct de vedere al alocării sumelor de la CJ”

Liberalii din județ se plâng de ”discriminare severă” din partea social-democraților vasluieni aflați la conducerea județului care ar aloca fondurile preferențial, în funcție de coloratura politică. Unul dintre exemplele date de conducerea PNL Vaslui în cadrul unei conferințe de presă a fost cel al Primăriei Bârlad, care nu ar fi primit niciun leu în acest an de la Consiliul Județean.

Repartizarea fondurilor aflate la dispoziția Consiliului Județean Vaslui pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor din teritoriu se face în mod discriminatoriu, la rectificările bugetare, susțin liberalii de frunte ai județului. Într-o conferință de presă susținută, ieri, conducerea PNL Vaslui s-a plâns că este persecutată din punct de vedere al alocărilor de la Consiliul Județean. Aceștia au venit și cu exemplele concrete, cum ar fi cea de la ședința din 16 mai, atunci când, din 17 unități teritorial administrative (UAT) care au primit bani, doar una singură a fost de la PNL.

La ultima rectificare, a fost o situație cu totul neacceptabilă. Din 13 UAT, doar una PNL a primit o fărâmă de 900.000 de lei, adică 4% din totalul sumei repartizată la nivel de județ. Se fac repartiții discreționare și disproporționale la adresa primarilor PNL și a celor o treime care ne-au votat. Noi, liberalii, trebuie să ne apărăm corect șansele, să fim loiali celor care ne-au încredințat votul”, a declarat liderul consilierilor PNL din CJ Vaslui, Gelu Veziteu.

Acesta a venit și cu un exemplu concret, plângându-i de milă primarului Dumitru Boroș. ”Un exemplu de discriminare severă este la Bârlad. Anul acesta, primarul PNL nu a primit nimic, adică zero lei, de la CJ. Acolo se află un spital. Am făcut amendamente pentru modernizarea Spitalului Județean Vaslui. Dar la Bârlad nu sunt oameni? Primarul se chinuiește să construiască trei corpuri de clădire. Ar putea CJ să dea bani măcar pentru proiectare”, a mai adăugat Gelu Veziteu.

Liberalii au amenințat că dacă cei aflați în fruntea CJ vor continua cu ”acest abuz”, atunci își vor rezerva dreptul de a se abține de la vot la toate proiectele ce vizează patrimoniul județului, acolo unde promovarea unui proiect are nevoie de două treimi din voturile celor aleși. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: