Home / Administratie / Centenarul Marii Uniri, sărbătorit de mii de oameni în Piața Civică din Vaslui

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit de mii de oameni în Piața Civică din Vaslui

de Ionuț PREDA

Mii de vasluieni au sărbătorit Centenarul Marii Uniri în zona centrală a municipiului reședință, acolo unde s-a desfășurat o parte din evenimentele dedicate Zilei Naționale a României, sub organizarea Primăriei Vaslui. Pe lângă parada militară, participanții la evenimente s-au putut bucura și de un spectacol al artiștilor locali în Centru Civic, precum și de un regal folcloric oferit de Ansamblul ”Joc”, din Republica Moldova, în Sala Polivalentă.

Așa cum se anunța, Ziua Națională a României a fost marcată cum se cuvine la Vaslui, chiar și fără fasole cu cârnați sau artiști scumpi care să cânte după CD. Centenarul Marii Uniri a avut toate ingredientele pentru a rămâne o sărbătoare întipărită în memoria a mii de oameni din municipiul reședință și chiar a celor veniți din toate colțurile județului pentru a petrece românește. Și asta, în ciuda gerului, care nu alungat pe nimeni acasă, nici măcar pe micuții de câțiva anișori, care au fluturat în permanență stegulețe și baloane tricolore oferite de organizatori pentru a da culoare sărbătorii.

Conform uzanțelor, evenimentele dedicate centenarului au început cu slujba religioasă, urmată de alocuțiunile autorităților și depunerea de coroane de flori. Un moment special în acest sens a fost oferit de membrii formației de dansuri a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, care au defilat în fața asistenței în costume tradiționale românești și cu steaguri fluturând.

Cel mai așteptat moment, al paradei militare, a început aproape de miezul zilei. Câteva mii de oameni s-au așezat, pe o distanță de peste un kilometru, de o parte și alta a arterei pe care s-a desfășurat defilarea. Timp de mai bine de o oră, prin fața mulțimii au trecut militari ai Garnizoanei Bârlad, precum și angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, aceștia din urmă prezentând și noua ținută. Parada s-a încheiat cu defilarea a peste 60 de mașini, majoritatea de intervenție, ale Armatei, inspectoratelor de jandarmi, poliție și pompieri, ale SRI, Poliției Locale și cea de Frontieră, precum și ale Serviciului de Ambulanță.

După acest moment, vasluienii s-au putut încălzi cu un ceai fierbinte oferit de angajații primăriei la căsuțele din Piața Civică, alături de colăcei și mere. Activitatea din centrul orașului s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară și patriotică oferit de artiști locali, în acompaniamentul Orchestrei ”Rapsodia Vasluiului”.

Ziua Națională a României s-a încheiat în municipiul reședință la Sala Polivalentă, acolo unde vasluienii s-au putut bucura de un regal folcloric oferit de Ansamblul ”Joc”, din Republica Moldova, multilaureat pe plan internațional.

About Simona Vasile

x

Check Also

Daune plătite de 16.240 lei, prin polițele de asigurare obligatorie a locuinței

La sfârșitul lunii august 2019, ...

Parcul de joacă din zona Crolux – Bârlad intră în proces de modernizare

Locul de joacă pentru copii ...

Bătrân din Bogdănești, lovit de o mașină după ce a încercat să traverseze strada fără să se asigure

Un bărbat de 72 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: