Google+
Home » Administratie » Subiectul facturilor la apă umflate a explodat la Vaslui! Scandalul, tranșat la Primărie

Subiectul facturilor la apă umflate a explodat la Vaslui! Scandalul, tranșat la Primărie

de Dănuț CIOBANU

În cursul săptămânii viitoare, specialiștii din cadrul Primăriei Vaslui împreună cu reprezentanți ai SC Aquavas, dar și cu mai mulți clienți ai societății vor avea o întâlnire, pentru a discuta problema legată de cuantumul prea mare al facturilor la apă. Subiectul facturilor de apă a explodat în ședința Consiliului Local Vaslui de săptămâna trecută, discuțiile dintre consilieri degenerând într-o ceartă generalizată.

Joi, în cadrul ședinței Consiliului Local (CL) Vaslui, consilierii liberali au cerut ca la proiectul de hotărâre privind preluarea unor lucrări de către societatea de apă și canal să fie abordat și subiectul privind valoarea facturilor de apă. Ei au motivat că există un val uriaș de nemulțumiri în rândul cetățenilor din cauza facturilor în baza cărora plătesc apă mai mult decât consumă.

Zoica Popescu, consilier PSD și președinte de ședință, a spus că acestă temă nu se regăsește pe ordinea de zi, însă Marius Arcăleanu, cel care a pus problema pe tapet, i-a replicat: Este o problemă gravă. Am avut de două ori discuții cu cei de la SC Aquavas. Ei susțin că atât timp cât se furnizează apă potabilă și există un contor la branșamentul dintre spațiul public și cel privat, societatea nu are se să facă. Asta înseamnă că noi, cei din CL Vaslui, trebuie să ne implicăm în această problemă. Sunt cazuri în care clientul consumă 8 metri cubi de apă și plătește 30 de metru cubi”.

Edurad Lăcătușu, secretarul Primăriei Vaslui, a intervenit și a anunțat că primarul Vasile Pavăl cunoaște problema facturilor de apă de la Aquavas.

Săptămâna viitoare, cei de la SC Aquavas se vor întâlni cu cetățenii care au probleme, pentru a vedea cum se poate rezolva situația. Vor participa la discuții și reprezentanți ai primăriei”, a precizat Eduard Lăcătușu.

Intervenția nu a avut darul de a potoli spiritele. Arcăleanu a acuzat că nu există este interes pentru rezolvare acestei probleme, că nu este lăsat să vorbească, moment în care a intrat în dispută cu viceprimarii municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu și Daniel Neacșu.

Cazacu i-a sugerat liberalului Arcăleanu că interesul pe care îl afișează pentru facturile oamenilor este pur electoral și că, dacă i-ar păsa cu adevărat de oraș nu s-ar opune de fiecare dată proiectelor de dezvoltare propuse de conducerea primăriei: ”De căte ori ați susținut bugetul orașului și proiectele primarului? Niciodată! Opoziția trebuie să fie constructivă nu distructivă”.

Consilierul liberal și-a continuat acuzațiile reproșând că i s-a pus pumnul în gură: ”Dumneavoastră faceți abuzuri când nu mă lăsați să îmi spun punctul de vedere. Cetățenii vor să știe cât se mai sparg țevile în oraș! Nu se poate să vă împotriviți problemelor din municipiu. Acest proiect nu s-a dezbătut corect și îl voi contesta. Știu că sunt în sală niște copii care participă la un proiect legat de administrația locală și îmi cer scuze pentru tonul ridicat. Dar asta se întâmplă când cei din majoritate fac ce vor și nu te lasă să vorbești și îți taie microfonul”.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: