Home / Social / Apelul de suflet făcut de reprezentanții Asociației Myosotis

Apelul de suflet făcut de reprezentanții Asociației Myosotis

Funcționarea Centrului de zi pentru copiii și adulții cu dizabilități ”Casa Esme” are nevoie de sprijinul bârlădenilor, fie ei persoane fizice, entități publice sau private. Centrul are urgent nevoie de un acoperiș nou, fără de care continuarea activității în folosul persoanelor cu dizabilități care își găsesc aici alinare și sprijin nu ar mai fi posibilă.

Asociația Myosotis România, cea care patronează ”Casa Esme”, lansează o campanie de strângere de fonduri la nivelul comunității.

„Clădirea Centrului de Zi este proprietatea asociației Myosotis România. Din păcate acoperisul a ajuns într-o stare de deteriorare care permite infiltrații de apa în tavan. La Casa Esme suntem preocupați nu doar de calitatea serviciilor terapeutice pe care le furnizăm zilnic, ci și de mediul în care oferim aceste servicii. De aceea considerăm înlocuirea acoperișului o prioritate pentru anul 2019. Serviciile pe care le oferim în aceasta clădire se adresează comunității și am fi bucuroși ca lucrarea de înlocuire a acoperișului să poată fi făcută cu sprijinul comunității din donații și sponsorizări”, a declarat Mihai Popa, directorul Asociației Myosotis România.

Un alt obiectiv al asociației este crearea unui spațiu special destinat activităților cu copiii cu forme severe de dizabilitate după ce, la împlinirea vârstei de 11 ani aceștia ies din programul terapeutic al Centrului de Zi „Casa Esme”. Această categorie de copii este în atenția Asociației Myosotis România încă din anul 2010, când a lansat proiectul 11 Plus. Cei 10 beneficiari ai acestui proiect și actualii beneficiari ai Centrului de Zi „Casa Esme” care în curand vor atinge varsta de 11 ani justifică nevoia unui centru de zi pentru adulți cu dizabilități care să includă și un atelier protejat.

”Din anul 2005, Myosotis România oferă comunității locale un centru de zi pentru copii cu dizabilități, singurul de acest gen în acel moment și din 2012 o locuință protejată pentru adulți cu dizabilități. Programele asociației se adresează persoanelor vulnerabile din comunitatea noastră, cu atenție deosebită orientată către persoanele cu dizabilități – copii și adulți. În acest an, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități prilejuiește Asociației Myosotis România un moment de evaluare a obiectivelor cuprinse în Planul Strategic stabilit pentru perioada 2016 – 2020. Aflați la jumătatea perioadei de implementare a planului strategic, echipa de angajați ai asociației a reusit să bifeze bună parte dintre obiectivele importante stabilite în urmă cu doi ani”, a mai precizat Mihai Popa.

În acest moment, Centrul de Zi pentru copii cu Dizabilități „Casa Esme” dispune de o camera senzorială care răspunde nevoilor specifice ale copiilor cu tulburări de procesare senzorială și de un spatiu privat destinat comunicării cu părinții. Încă de la momentul lansării planului strategic, psihologul asociației făcea cunoscut faptul că una dintre prioritățile centrului de zi a devenit aceea de a elabora pentru beneficiarii săi planuri de intervenție construite pe baza înțelegerii dizabilității copilului în contextul familiei sale și a relației cu fiecare dintre membrii acesteia.

În 2018, cu implicarea comitetului de părinți ai copiilor care beneficiază de serviciile centrului de zi, Asociația Myosotis România a reusit introducerea unui plan anual de sănătate orală pentru copiii cu dizabilități în colaborare cu o clinică stomatologică din oraș. Astfel, copiii cu dizabilități de la Casa Esme beneficiază de consultații stomatologice și tratament gratuit, în acord cu un program anual de consultații stabilit între clinica stomatologică și asociație.

În tot acest timp preocuparea constantă a specialiștilor din centrul de zi de a îmbogăți tehnicile de lucru cu copiii cu dizabilități a dus la găsirea de noi soluții la problemele copiilor beneficiari: terapia de tip interacțiune intensivă, înțelegerea conceptului de tulburare în procesarea senzorială, elaborarea unei metodologii de gestionare a tulburarilor de comportament ale copiilor. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Talentatul bârlădean Gino Abaza, baterist în trupa Lidiei Buble

Un vis împlinit! Gino Abaza, ...

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: