Google+
Home » Social » Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă organizat la Vaslui s-ar putea lăsa și cu premii în bani

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă organizat la Vaslui s-ar putea lăsa și cu premii în bani

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, eveniment ce reunește aproximativ 1.000 de colindători și urători din întreg județul, se va desfășura pe 23 decembrie în acest an, în Centrul Civic Vaslui. Manifestarea va debuta, ca și la edițiile anterioare, cu parada celor peste 30 de formații, urmată de concursul propriu-zis care, în acest an, s-ar putea lăsa și cu premii în bani.

Cu două zile înainte de sărbătoarea de Crăciun, colindătorii și urătorii din județ se vor reuni, așa cum o fac de 37 de ani, în Piața Civică din municipiul reședință. De la copii de grădiniță până la bătrâni care au prins și al doilea război mondial, iubitorii de tradiții vor participa și în acest an la tradiționalul festival de datini și obiceiuri de iarnă. Manifestarea, care va reuni aproximativ 1.000 de colindători și urători, va începe la ora 10, cu obișnuita paradă pe străzile Vasluiului, din Parcul Copou spre centrul orașului, pe una din cele două rute posibile, fie pe străzile Donici – Traian – Ștefan cel Mare, fie pe Nicolae Iorga – Victoriei – Ștefan cel Mare. Ulterior, va avea loc festivalul efectiv, cu evoluția a nu mai puțin de 30 de formații din județ. Este posibil ca în acest an cele mai bune trupe să fie răsplătite cu premii în bani.

Pe 7 decembrie, vom avea o primă întâlnire cu participanții festivalului. Vom pune la punct toate detaliile, fiindu-le prezentat inclusiv regulamentul de participare la festival”, ne-a declarat directorul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Lucian Onciu.

Invitații speciali ai festivalului vor fi ”Urșii de la Comănești”, de altfel o prezență constantă în ultimii ani la manifestarea ajunsă la cea de-a XXXVII-a ediție în 2018. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: