Home / Sanatate / De patru ori mai mulți medici și prea puține ambulanțe

De patru ori mai mulți medici și prea puține ambulanțe

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui și-a rezolvat problema deficitului acut de medici cu care se confrunta în anii din urmă, numărul acestora crescând de numai puțin de patru ori. Însă, cea mai stringentă chestiune rămâne în continuare cea a autospecialelor, parcul deținut de SAJ fiind învechit și cu un număr insuficient de mașini.

Una din marile probleme ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, cea a medicilor, pare să se fi rezolvat. Și asta după ce conducerea unității a reușit să aducă suficient personal pentru a acoperi deficitul cu care s-a confruntat ani la rând. Dacă, în 2012, SAJ Vaslui avea doar trei medici, în prezent numărul acestora a ajuns la 12. Problema rămâne cea a repartizării acestora pe stațiile din județ, în condițiile în care 11 sunt din Vaslui și doar unul singur din Bârlad.

Ca să rezolvăm această chestiune, trei medici din Vaslui fac naveta la Bârlad atât pentru programul normal cât și pentru gărzi”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Dan Ungureanu.

Doi dintre medicii care au fost angajați la Serviciul de Ambulanță Vaslui au renunțat la medicina de familie, aceștia dând concurs pe post. De asemenea, alți doi medici provin din rândurile rezidenților care, înainte de a se încadra pe post, trebuie să facă jumătate de an de cursuri de medicină de urgență în centre universitare în vederea obținerii atestatului de liberă practică.

Dacă problema medicilor pare rezolvată, cea a autospecialelor pe care aceștia să lucreze rămâne încă una care dă bătăi de cap. În prezent, SAJ Vaslui dispune de 28 de ambulanțe funcționale, ultimele achiziționate în urmă cu patru ani, deși minimum necesar ar fi de 35 de mașini. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: