Google+
Home » Justitie » Cetățean moldovean prins la Albița, în timp ce voia să o șteargă în Germania sub o identitate falsă

Cetățean moldovean prins la Albița, în timp ce voia să o șteargă în Germania sub o identitate falsă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit ascunsă asupra unui cetățean din Republica Moldova o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Germania.

Alexandr N., în vârstă de 39 de ani, a încercat să intre în România pe 4 decembrie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, ca pasager în microbuz. Ghinionul a dat peste el în momentul în care, la controlul de frontieră, i s-au solicitat documentelor de identitate.

”Colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate, prin intermediul unui vecin și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă”, a declarat subcomisar de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvând al STPF Iași.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (S.M.)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: