Home / Administratie / Preluarea președinției Uniunii Europene, dezbătută în cadrul unei conferințe la Consiliul Județean Vaslui

Preluarea președinției Uniunii Europene, dezbătută în cadrul unei conferințe la Consiliul Județean Vaslui

Preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene va fi dezbătută, la sfârșitul acestei săptămâni, și în cadrul unei conferințe la Consiliul Județean Vaslui. Participanții la dezbateri vor prezenta rolul pe care țara noastră îl va avea pe durata celor șase luni de guvernare europeană.

Centrul de Informare Europe Direct Vaslui și Consiliul Județean Vaslui vor organiza, pe 7 decembrie, conferința națională „Rolul României în Uniunea Europeană”, eveniment ce se va desfășura în Sala ”Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ.

În contextul Anului European al Patrimoniului Cultural, al Centenarului Marii Unirii și al preluării de către România a Președinției Consiliului UE, urmărim să aducem în atenția publicului vasluian momentele importante din istoria României și a Europei, trecute și viitoare, parte a patrimoniului nostru cultural și să contribuim, astfel, la consolidarea sentimentului de apartenență la spațiul european comun. Evenimentul va fi și un bun prilej de discuție despre importanța fondurilor europene în regiune, cu accent pe proiectele de succes în domeniul revitalizării tradițiilor populare și valorificării patrimoniului cultural local”, ne-a declarat Cristina Vasiliu, șef serviciu în cadrul CJ Vaslui.

Conferința de la sfârșitul acestei săptămâni va reuni reprezentanți ai Guvernului României, Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est, autorităților locale, precum și ONG-urilor din județ. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

%d blogeri au apreciat: