Home / Sport / Vasluiul găzduiește duminică etapa finală a proiectului “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

Vasluiul găzduiește duminică etapa finală a proiectului “Handbalul în școlile de la sate Vaslui”

Proiectul “Handbalul în școlile de la sate Vaslui” poposește duminică pentru a doua oară la Vaslui în acest an, pentru desfășurarea etapei finale a acestuia.

Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui. Vizează marcarea Centenarul Marii Unirii, popularizarea jocului de handbal în școlile din mediul rural, dar și selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță în cadrul grupelor secției de handbal de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

Competiția este organizată de Asociația Județeană de Handbal Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și LPS Vaslui. La etapa finală vor participa 80 de elevi, 40 fete și 40 de băieți, născuți 2004 și mai tineri, care au fost selecționați de către profesorii catedrei de handbal din cadrul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, pe parcursul celor cinci etape desfășurate pe zone: Huși, Murgeni, Bârlad, Vaslui și Negrești.
Competiția se va desfășura în Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv – fetele și Sala Polivalentă – băieții, începând cu ora 8.30. Elevii selecționați vor susține probe de control, măsurători antropometrice și joc bilateral. La începutul competiției elevii vor prezenta copie xerox după cartea de identitate sau certificatul de naștere.
(George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: