Home / Administratie / Zona Metropolitană Vaslui are pe masă zeci de proiecte de dezvoltare

Zona Metropolitană Vaslui are pe masă zeci de proiecte de dezvoltare

Anul 2019 este o perioadă decisivă pentru funcționarea Zonei Metropolitane Vaslui. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că la ultima întâlnire a asociației din acest an s-a discutat despre un portofoliu de proiecte, care urmează să fie lansate în dezbatere publică.

Anul viitor vom discuta despre organigramă, pentru că acum avem doar decizia privind asocierea și cu câteva reglementări. Nu am ajuns mai departe. Pentru anul viitor ne rămâne să stabilim toate aceste lucruri, precum și modul de finanțare în baza cotizațiilor din parte localităților asociate și ce proiecte vom implementa”, a spus Vasile Pavăl.

Strategia de Dezvoltare a Popului Metropolitan Vaslui 2014 – 2020 cuprinde circa 70 de proiecte care vizează întreaga zonă metropolitană sau numai municipiul Vaslui.

O primă direcție de acțiune în ceea ce privește investițiile este dezvoltarea transportului public în toată zona metropolitană. Un al proiect comun va fi reabilitarea centrului de agrement de la Poiana Căprioarei, precum și un proiect în parteneriat cu localitatea Pușcași.

Potrivit legii, municipiile resedință de județ pot constitui zone metropolitane prin asociere cu localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată. Inițiativa locală constă în asocierea municipiului Vaslui cu cele 11 comune din jurul orașului (Bălteni, Delești, Laza, Lipovăț, Muntenii de Jos, Muntenii de Sus, Pușcași, Ștefan cel Mare, Tanacu, Văleni și Zăpodeni) pentru a forma o zonă metropolitană funcțională. Pe perioada exercițiului bugetar al UE 2014 -2020, se aduc în prim plan o serie de instrumente financiare noi, adresate exclusiv dezvoltării urbane integrate. (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Subprefectul Mircea Gologan, promovat pe funcția de prefect. Postul de subprefect a rămas vacant

Mircea Gologan este noul prefect ...

Șeful Direcției Sanitar-Veterinare, prima ”victimă” a schimbărilor politice din județ după căderea Guvernului PSD

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru ...

CJ Vaslui va instala parazăpezi pe o lungime de 20 kilometri de drumuri județene

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: