Home / Administratie / Zona Metropolitană Vaslui are pe masă zeci de proiecte de dezvoltare

Zona Metropolitană Vaslui are pe masă zeci de proiecte de dezvoltare

Anul 2019 este o perioadă decisivă pentru funcționarea Zonei Metropolitane Vaslui. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că la ultima întâlnire a asociației din acest an s-a discutat despre un portofoliu de proiecte, care urmează să fie lansate în dezbatere publică.

Anul viitor vom discuta despre organigramă, pentru că acum avem doar decizia privind asocierea și cu câteva reglementări. Nu am ajuns mai departe. Pentru anul viitor ne rămâne să stabilim toate aceste lucruri, precum și modul de finanțare în baza cotizațiilor din parte localităților asociate și ce proiecte vom implementa”, a spus Vasile Pavăl.

Strategia de Dezvoltare a Popului Metropolitan Vaslui 2014 – 2020 cuprinde circa 70 de proiecte care vizează întreaga zonă metropolitană sau numai municipiul Vaslui.

O primă direcție de acțiune în ceea ce privește investițiile este dezvoltarea transportului public în toată zona metropolitană. Un al proiect comun va fi reabilitarea centrului de agrement de la Poiana Căprioarei, precum și un proiect în parteneriat cu localitatea Pușcași.

Potrivit legii, municipiile resedință de județ pot constitui zone metropolitane prin asociere cu localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată. Inițiativa locală constă în asocierea municipiului Vaslui cu cele 11 comune din jurul orașului (Bălteni, Delești, Laza, Lipovăț, Muntenii de Jos, Muntenii de Sus, Pușcași, Ștefan cel Mare, Tanacu, Văleni și Zăpodeni) pentru a forma o zonă metropolitană funcțională. Pe perioada exercițiului bugetar al UE 2014 -2020, se aduc în prim plan o serie de instrumente financiare noi, adresate exclusiv dezvoltării urbane integrate. (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

x

Check Also

Marcel Pavel și Proconsul vor cânta pe 8 martie la Vaslui. Intrarea va fi liberă

Cunoscutul cântăreț Marcel Pavel și trupa Proconsul vor cânta, ...

Constructorul german din Timișoara promite ca va finaliza la timp proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Lucrările la proiectul de modernizare a ...

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat public că va candida pentru un nou mandat de edil al municipiului

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat, miercuri, în cadrul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: