Google+
Home » Social » La Bârlad a fost inaugurat un așezământ social pentru copiii și bătrânii necăjiți

La Bârlad a fost inaugurat un așezământ social pentru copiii și bătrânii necăjiți

Centrul de Zi „Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” din Bârlad a devenit un așezământ social aflat în administrarea Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși. Ieri, în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost sfințit acest așezământ care, pe lângă serviciile de care beneficiază 25 de copii din familii defavorizate, din ianuarie, va oferi și servicii de îngrijire la domiciliu pentru 25 de bătrâni.

Așezământul, care va funcționa în curtea Bisericii ”Sf. Gheorghe”, este rodul unui parteneriat multiplu între Episcopia Hușilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Biserica „Sf. Gheorghe” (al cărei paroh – Adrian Țapu, a fost fondatorul Centrului de Zi), Consiliul Local Bârlad și Consiliul Județean.

”Fiecare dintre acești parteneri își va aduce contribuția, într-un fel sau altul, astfel încât așezământul social să ofere serviciile necesare atât copiilor cât și bătrânilor. Copiii vor primi în continuare o masă caldă și meditații după orele de curs, iar bătrânii vor beneficia de asistență medicală și socială cu ajutorul personalului ce urmează a fi angajat”, a declarat părintele Adrian Țapu.

Episcopul Hușilor a fost întâmpinat cu căldură și cu colinde de câțiva dintre copiii beneficiari ai Centrului de Zi. Preasfințitul a avut parte și de o surpriză – câțiva elevi de la Clubul Copiilor i-au cântat la fluier german colindul său preferat, pe care îl cânta în copilărie.

La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei, ai Episcopiei și ai mai multor ONG-uri. Așezământul social „Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” este al treilea centru de acest gen inaugurat în județ, după cele din Fălciu și Boțești. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: