Home / Politic / Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă

Polițiștii și militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă

Rolul personalului care activează în domeniul siguranței publice și securității naționale este unul de importanță incontestabilă pentru menținerea ordinii și respectarea drepturilor și libertăților civile, iar instituțiile statului cu rol legislativ au obligația să găsească echilibrul corect în ceea ce privește responsabilitățile și beneficiile acestor angajați.

”Salut decizia de a acorda polițiștilor și cadrelor militare dreptul de a folosi compensația lunară oferită acum pentru chirie și la plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului contractat pentru locuință. Măsura, intrată în vigoare odată cu promulgarea legii pentru modificarea și completarea unor acte normative privind statutul Polițistului și statutul cadrelor militare, reprezintă o modalitate de recompensare a eforturilor pe care le fac cei aflați în permanență în slujba statului și a cetățenilor”, a declarat deputatul ALDE Daniel Olteanu.

Polițiștii și cadrele militare care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie și care contractează un credit imobiliar sau ipotecar destinat achiziționării unei locuințe vor beneficia de o compensație lunară pentru chirie ori pentru plata ratei la imobil, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv.

Compensația este calculată în raport cu salariul de bază corespunzător lunii pentru care se cuvine acest drept sau în raport cu solda lunară brută, și nu poate depăși rata lunară plătită pentru creditul imobiliar contractat.

”Consider că astfel de măsuri sunt binevenite, cu atât mai mult cu cât bugetul de stat nu este afectat în niciun fel, în condițiile în care oricum erau alocate fonduri destinate acoperirii cheltuielilor cu chiria în cazul polițiștilor și cadrelor militare”, a mai spus deputatul Olteanu.

About Simona Vasile

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: