Google+
Home » Administratie » Spectacol cu urși, capre pe prăjini și dansatori în comuna Todirești

Spectacol cu urși, capre pe prăjini și dansatori în comuna Todirești

Mare spectacol la Todirești, organizat de primăria comunei, pe 31 decembrie 2018: peste 70 de persoane care fac parte din grupul folcloric din localitate vor evolua într-un spectacol dedicat obiceiurilor de iarnă.

Comuna Todirești duce pe mai departe tradițiile populare. Am invitat toți cetățenii comunei să participe la spectacol. Noi vom acorda celor prezenți un vin cald, câte un colăcel, și ne vom ura de bine pentru anul viitor. Ne așteptăm ca peste 300 de persoane să vină la evenimentul dedicat datinilor din zona noastră. Avem în comună vestitele capre pe prăjină, grupul de dansatori care participă la spectacole organizate la nivel județean, fanfara din localitate, urșii cu blană naturală. Au sunat mulți tineri din comuna noastră care lucrează în străinătate să ne întrebe dacă mai organizăm ca în anul trecut obiceiurile de iarnă. Mulți vor să se întoarcă acasă să vadă că noi nu am pierdut tradițiile, să se bucure alături de familiile lor”, a spus Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești.

Sufletul grupului de artiști din comuna Todirești este profesorul Gheroghe Onofrei, care se ocupă de momentele artistice.

Ne putem face cunoscuți doar prin datini, biserică și școală. Nu vrem ca să se mai audă despre noi doar de lucruri rele”, a mai spus Petrică Simiuc. (Dănuț CIOBANU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: