Google+
Home » Invatamant » Bârlădenii s-au plimbat pe Strada Regală, din Bârladul de odinioară, grație colectivului Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”

Bârlădenii s-au plimbat pe Strada Regală, din Bârladul de odinioară, grație colectivului Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”

de Mihaela NICULESCU

O lecție de voință și perseverență. Asta au oferit bârlădenilor profesori și elevi ai Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, vineri, pe scena Teatrului “Victor Ion Popa”. Cu ocazia împlinirii Centenarului Unirii, cei de la Cuza au prezentat o piesă de teatru scrisă de profesorul de istorie Costel Pascaru, director adjunct al liceului, după o riguroasă documentare a perioadei 1916 – 1918 din Bârladul de odinioară.

Cu excepția regiei, care a fost semnată de Bogdan Hușanu, regizor al teatrului bârlădean, costumele și scenografia au fost opera talentatului colectiv al colegiului bârlădean. Timp de o oră spectatorii au avut impresia că trăiesc în Bârladul de acum 100 de ani. Toate erau de acolo: patefonul, costumele, frizurile, reclamele restaurantelor, toaletele vaporoase și mobilierul de epocă. Spectacolul a fost primit cu multă plăcere de public, iar la final artiștii amatori au fost aplaudați îndelung. Mulți dintre cei care au vizionat spectacolul “Strada Regală”, au spus că a fost cel mai frumos eveniment organizat la Bârlad cu ocazia Centenarului.

“Ne bucurăm că piesa pe care am prezentat-o a fost primită cum se cuvine de spectatori. Încercăm să ducem mai departe cu succes tradiția colegiului de a pune în scenă piese interpretate de cadre didactice, personal administrativ și elevi ai liceului. Este o bună modalitate de a suda și mai bine legătura dintre profesor și elev. Fiecare a muncit în felul lui pentru realizarea acestui eveniment. Decorul și costumele au fost realizate după o documentare prealabilă, fiind implicați atât profesori pasionați de acest domeniu, cât și elevi care au creat ținutele în cadrul proiectului Rose, în atelierele liceului”, a declarat pentru Est News Irina Chiriac, directoarea Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: