Home / Sanatate / Cabinet stomatologic pentru locuitorii din comunele Viișoara, Găgești și Dodești

Cabinet stomatologic pentru locuitorii din comunele Viișoara, Găgești și Dodești

În următoarele zile, în comuna Viișoara se va deschide un cabinet stomatologic, dotat cu echipamente de ultima generație. Această localitate se află la o distanță mare de municipiile Vaslui și Bârlad, iar persoanele care aveau probleme dentare trebuiau să parcurgă respectivele distanțe pentru a se trata.

„La cererea locuitorilor din Viișoara am sprijinit pe plan local un proiect ce prevede înființarea unui cabinet stomatologic. Pe lângă locuitorii din comuna noastră, ne-au spus că ar avea nevoie de un cabinet stomatologic și locuitorii din comunele învecinate, cum ar fi Găgești și Dodești. Investiția a fost făcută de un medic stomatolog, iar noi am pus la dispoziție spațiul necesar. Cabinetul este avizat dă către Colegiul Medicilor și Direcția Publică de Sănătate. În câteva zile cabinetul va intra în funcțiune, iar oamenii sunt foarte pe deplin mulțumiți de această investiție, deoarece erau nevoiți să își trateze afecțiunile dentare la Vaslui sau Bârlad. Programul cabinetului este de două zile pe săptămână, iar în funcție de cerințele cetățenilor acesta va fi extins”, a spus Liviu Pârciu, primarul comunei Viișoara.

La această dată, în județul Vaslui sunt în relații contractuale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate 46 cabinete stomatologice, din care doar 13 cabinete funcționează în mediul rural. Medicii stomatologii susțin că au nevoie de susținere financiară pentru deschiderea unor astfel de cabinete, pentru că dotările necesare sunt mult prea costisitoare (o investiție pornește de la un minim de 8.000 de euro), investiție care se recuperează mai greu în mediul rural. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: