Google+
Home » Justitie » Comercianți din Bârlad amendați cu aproape 50.000 de lei

Comercianți din Bârlad amendați cu aproape 50.000 de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui au desfășurat vineri, pe raza municipiului Bârlad, o acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice. Aceștia au urmărit modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și protejarea populației împotriva unor practici ilicite din domeniul drepturilor de proprietate intelectuală. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 44.500 de lei.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificați peste 35 de agenți economici fiind constatată o infracțiune de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 245 produse (articole de îmbrăcăminte – fesuri, pantaloni, bluze, veste, fulare, șosete, treninguri și articole de încălțăminte – pantofi sport, ghete) ce poartă însemnele unor mărci protejate ce sunt susceptibile a fi contrafăcute în valoare totală de aproximativ 36.250 lei. De asemenea, au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale din care 26 pentru încălcări ale Legii privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și două pentru alte abateri. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: