Google+
Home » Social » Copiii Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad, colindați de episcopul Ignatie

Copiii Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad, colindați de episcopul Ignatie

Copiii Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad au fost binecuvântați de episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, în urma unei vizite pe care a făcut-o în unitatea aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. La final, episcopul Hușilor i-a colindat pe cei prezenți și a oferit daruri tuturor copiilor.

Episcopul Hușilor a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, oaspetele de seamă al Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Vizita preasfințitului Ignatie s-a făcut în ziua în care biserica o sărbătorește pe Sfânta Muceniță Filofteia, de altfel ocrotitoarea centrului. Ierarhul Hușilor a oficiat o slujbă de binecuvântare a spațiului unde se oferă consiliere spirituală și s-a întâlnit cu beneficiarii acestui centru. Alături de preasfinția sa au fost și protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, precum și preotul Aurel Tacu, cel care îndrumă, din punct de vedere spiritual, pe cei ce sunt în atenția acestui așezământ.

În cuvântul adresat celor prezenți, episcopul Ignatie a făcut referire la puterea de transformare interioară a omului prin intermediul credinței: „În această zi dedicată Sfintei Filofteia, ocrotitoarea acestui centru social, ne-am rugat împreună, am adus harul lui Dumnezeu în acest așezământ. Noi, care suntem înconjurați de oameni care ne iubesc, care ne dau atenție specială, avem nevoie de această componentă a vieții spirituale. Cu atât mai mult, pentru cei care poate sunt privați de oameni dragi, care să le transmită acest sentiment deosebit al dragostei, este esențială această componentă spirituală a vieții . (…) Când un om se ancorează în cele spirituale, duhovnicești, în valorile în care noi credem, poate depăși altfel momentele critice din viața lui.”

La final, episcopul Hușilor i-a colindat pe cei prezenți și a oferit daruri tuturor copiilor. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: