Home / Sport / Handbalistele junioare 3 de la LPS Vaslui sunt la un pas de Turneul Valoare

Handbalistele junioare 3 de la LPS Vaslui sunt la un pas de Turneul Valoare

Echipa de handbal junioare 3 a Liceului cu Program Sportiv Vaslui a obținut sâmbătă cea de-a opta victorie din Campionatul Național, scor 39 – 30 cu CSS 2 Bacău. Meciul a fost la discreția vasluiencelor pregătite de profesoara Maria Ostan, care aveau deja la pauză avantaj de șase goluri, scor 21 – 15. Rezultatul înregistrat le dă dreptul acestora să spere la participarea la Turneul Valoare, acolo unde se califică primele trei clasate din grupele geografice.

LPS Vaslui ocupă în prezent locul doi, cu 25 de puncte, cu cinci puncte în urma celor de la CSS Bacău și la egalitate de puncte cu CS OK Sport Onești, aceasta din urmă având un meci mai puțin disputat. Au mai rămas de disputat doar șapte etape din competiție, iar fiecare victorie se recompensează cu câte două puncte. Mai sunt astfel în joc 14 puncte pentru fiecare echipă, iar vasluienii au un avans de șase puncte față de ocupanta locului patru, LPS Iași, prima sub linie. Menționăm totuși că ocupanta locului cinci, CSS Tg. Neamț, ar putea ajunge să ajungă la cinci puncte de vasluience dacă înving în restanța cu HC Buhuși. În cazul unei victorii obținute de băcăuance, acestea ar ajunge și ele la șase puncte de LPS Vaslui.

Vasluiencele ar trebui să obțină nouă puncte din finalul de sezon regulat, dacă una din urmăritoare reușește un parcurs perfect, lucru greu de crezut. Chiar și în acest context, LPS Vaslui a arătat că are capacitatea de a strânge punctele necesare. Va trebui să mai dea piept cu HC Buhuși (în tur 34 – 24), CS OK Sport Onești (34 – 38), LPS Iași (28 – 24), LPS Roman (30 – 20), CSS Tg. Neamț (30 – 23), LPS Piatra Neamț (27 – 15) și Știința Miroslava Iași (72 – 8). Diferența de scor înregistrată la cinci dintre aceste partide arată o diferență de valoare clară, cu victorii ale vasluiencelor la șapte sau mai multe goluri. Chiar dacă pierde surprinzător cu una din aceste echipe LPS Vaslui are șanse și cu LPS Iași, pe care a învins-o în tur cu 28 – 24 și cu CS OK Sport Onești, care a învins-o la doar patru goluri, scor 34 – 38. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: