Home / Administratie / Primăria Vaslui lansează două proiecte de dezvoltate în valoare de 8,2 milioane lei

Primăria Vaslui lansează două proiecte de dezvoltate în valoare de 8,2 milioane lei

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat, în ședința de îndată de vineri, 7 decembrie 2018, două proiecte importante pentru oraș.

Primul se referă la extinderea infrastructurii pentru educație antepreșcolară, construcția și dotarea unei creșe noi în municipiul Vaslui.

Creșa va fi construită pe strada Mareșal Constantin Prezan, valoarea investiției se ridică la 5 milioane de lei, iar durata de realizare a proiectului este de 36 de luni, din care 22 de luni pentru executarea lucrărilor. Proiectul propus vizează realizarea unei construcții cu regim de înălțime parter și cu funcțiunea de creșă cu program prelungit (orele 6.00 – 18.00) pentru 72 de copii.

Necesitatea și oportunitatea investiției derivă din faptul că, la momentul actual, în municipiul Vaslui funcționează trei creșe, acestea însumând aproximativ 140 de locuri, insuficiente n raport cu numărul copiilor de vârsta de până la trei ani. La acest moment, cererea pentru locuri în fiecare cele trei creșe este depășită cu 50%. Având în vedere faptul că se vizează construcția unei creșe care dispune de patru săli de clasă, se estimează că investiția va genera 72 de noi locuri destinate populației antepreșcolare”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Investiție la Rediu

În cadrul celui de al doilea proiect s-a aprobat documentația tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investiții „Îmbunătățirea regenerării fizice și socio-economice a comunității din zona marginalizată – Case sociale Str. Octav Băncilă Vaslui”. De asemenea, a fost aprobat și memoriul privind descrierea sumară a investiției propuse a fi realizată prin proiect. Investiția se va realiza în intravilanul municipiului Vaslui, în localitatea componentă Rediu.

Proiectul vizează realizarea în zona marginalizată „Case Sociale strada Octav Băncilă” a următoarelor lucrări: rețea pluvială pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale, rețea pentru iluminat public stradal, refacerea carosabilului cu asfaltarea străzii și realizarea trotuarelor, amenajarea unui parc și a unui spațiu de joacă, dotări cu mobilier specific. Proiectul  are o valoare totală de 3.223.395 lei, iar durata de realizare a investiției este de 15 luni.

Asigurându-se condițiile minime de locuire pentru cetățenii din această comunitate, aceștia se pot reintegra în societate prin educație și, mai apoi, prin găsirea unor locuri de muncă care să le asigure un venit garantat, pentru ca apoi să se poată întreține singuri, neavând nevoie de ajutorul social primit de la autoritățile locale”, se arată în memoriu anexat la proiectul de hotărâre.

About Simona Vasile

x

Check Also

Măsuri de impact luate de Primăria Huși, pentru atragerea de investiții și forță de muncă

de Dănuț CIOBANU Susținerea mediului ...

Vasluiul a parafat contracte de finanțare pentru proiecte europene de peste un miliard de lei

de Dănuț CIOBANU Județul Vaslui ...

Adevărul despre motivul întârzierii recepționării sălii de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Primarul Dumitru Boroș a semnat, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: