Home / Social / Catedrala Episcopală Huși, neîncăpătoare deja pentru colindători

Catedrala Episcopală Huși, neîncăpătoare deja pentru colindători

Catedrala Episcopală Huși a fost neîncăpătoare pentru cei care au participat la concertul tradițional de colinde de sfârșit de an intitulat ”Bun ești, Doamne, bun!”. Pe lângă două formații corale ale preoților, sutele de spectatori s-au bucurat de prezența solistei de muzică populară Raluca Radu.

Sfârșitul de an reprezintă un moment de bucurie pentru credincioșii care sălășluiesc pe lângă Episcopia Hușilor. Și asta în condițiile în care catedrala episcopală se transformă într-a aulă de concerte pentru cele mai recunoscute corale bisericești din județ. Astfel, în fața unui public care a umplut la maximum catedrala episcopală, au evoluat Grupul psaltic “Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, dirijat de Vlad Cosmin Mironescu, și Corul “Dignus est” al preoților din Episcopia Hușilor, dirijat de Adrian Buimac. De asemenea, o apariție surpriză, foarte apreciată de toți cei prezenți, a fost solista de muzică populară Raluca Radu.
Colindele, în interpretarea lor psaltică, corală și populară au transmis o stare deosebit de înălțătoare, aidoma celei din seara de Ajun, după cum s-a exprimat și episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie:
“Bănuiesc că și dumneavoastră ați trăit la fel de intens această alăturare, această aducere a noastră în ambianța de taină, de multă lumină și de foarte multă bucurie a sărbătorii Nașterii Fiului lui Dumnezeu, a venirii Iubirii însăși, aici în lume.  Dacă noi am reuși să facem la fel de bine și de competent aceste inserții de veșnicie în timpul nostru, așa cum au reușit cei pe care i-ați auzit, cred că timpul nostru, vremea aceasta pe care Dumnezeu ne-a dat-o pe pământ, ar trece mult mai minunat, mult mai frumos.”

Ierarhul Hușilor a mulțumit grupurilor corale și celor doi dirijori pentru programul deosebit și pentru tot efortul de pregătire. Episcopul Ignatie a vorbit și despre profunzimea colindelor noastre, pe care le-a numit „o nuntire” a adevărurilor Crăciunului cu neamul nostru.
Concertul de colinde “Bun ești, Doamne, bun!” a fost primul din cele organizate de Episcopia Hușilor în acest an. Pe data de 16 decembrie, de la ora 16.00, la Sala Polivalentă (Sala Sporturilor) din Vaslui, interpretul Ștefan Hrușcă va susține concertul intitulat “Deschide ușa, creștine!”, iar pe data de 23 decembrie, de la ora 18.00, la Catedrala Episcopală din Huși va cânta Corala “Fantasia” din Vaslui.
(Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: