Home / Administratie / CJ Vaslui va aproba prețurile produselor agricole după care se evaluează arenda în 2019

CJ Vaslui va aproba prețurile produselor agricole după care se evaluează arenda în 2019

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară de astăzi un proiect de hotărâre privind stabilirea prețurilor medii ale produselor agricole, exprimate în natură în contractul de arendă pentru anul fiscal 2019.

La începutul lunii decembrie 2018, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a transmis o adresă CJ-ului, prin care se propun prețurile medii ale produselor agricole pentru care arenda se exprima în natură pentru anul viitor. Potrivit acestei propuneri, prețurile medii ale produselor agricole pe anul 2018, prețuri vehiculate pe piață, în vederea evaluării în lei a arendei stabilite în natură pentru anul fiscal 2019 sunt următoarele: grâu – 0,62 lei/kilogram, porumb – 0,55 lei/kilogram, floarea soarelui – 1,23 lei/kilogram, rapiță – 1,46 lei/kilogram, soia – 1,13 lei/kilogram, orz – 0,60 lei/kilogram, orzoaică – 0,30 lei/kilogram, struguri – 1,11 lei/kilogram, masă verde de pe pajiști – 0,06 lei/kilogram.

După ce va fi aprobată, hotărârea va fi transmisă Direcției Regionale a Finanțelor Publice lași, Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui și DAJ Vaslui. „În conformitate cu dispozițiile Codului Fiscal, în cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se va face pe baza prețurilor medii vehiculate pe piața ale produselor agricole. În acest sens, prețurile medii ale acestor produse agricole se stabilesc prin hotărârea CJ Vaslui, dată în baza propunerilor DAJ Vaslui”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: