Google+
Home » Administratie » Patru localități vasluiene vor primi cȃte 15.000 euro de la Comisia Europeană pentru a instala internet wireless gratuit în spațiile publice

Patru localități vasluiene vor primi cȃte 15.000 euro de la Comisia Europeană pentru a instala internet wireless gratuit în spațiile publice

Cele patru administrații norocoase din județul Vaslui sunt Alexandru Vlahuță, Bunești – Averești, Dănești și Fălciu, unde locuitorii vor beneficia de internet wireless gratuit, în mai multe puncte de acces, cum ar fi biblioteca, parcul sau oborul.

WiFi-ul, adică tehnologia fără fir, va ajunge gratuit în satele vasluiene Alexandru Vlahuță, Bunești – Averești, Dănești și Fălciu, care se află pe lista localităților câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul «WiFi4EU». Nu mai puțin de 13.000 de municipalități din UE au depus cereri de finanțare în cadrul acestui program european, iar norocul nu a ocolit județul Vaslui.

De fapt, prin intermediul acestui program, 224 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 euro fiecare, pentru a instala puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Alături de alți locuitori din municipii mari și mici din țară, localnicii din Alexandru Vlahuță, Bunești – Averești, Dănești și Fălciu vor avea posibilitatea să fie conectați la ultimele noutăți din lume. Acest lucru nu se va întȃmpla, însă, din confortul propriei case, ci din puncte de acces pe care le va stabili fiecare administrație locală. Biblioteca, pacul, căminul cultural, stadionul sau oborul vor intra și ele, curȃnd, în era tehnologiei.

42 milioane euro au fost alocate în total de Comisia Europeană pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga Uniune Europeană, care vor beneficia de finanțare pentru internet wireless.

Fiecare stat membru UE a avut garantate minimum 15 bonuri și maximum 224, în funcție de numărul înscrierilor. Voucherele cu valoarea de 15.00 euro pot fi utilizate de localitățile selectate pentru a pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private deja existente și cu o calitate similară, în același spațiu public.

Comisia Europeană și-a propus să îmbunătățească, în mod real, conectivitatea la nivelul întregii Uniuni, programul «WiFi4EU» fiind o parte esențială a strategiei privind piața unică digitală europeană.

Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de fiecare localitate în parte, iar rețelele finanțate cu fonduri europene vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. (Mara GRIGORIU)

 

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: