Google+
Home » Administratie » Primăria Vaslui demarează acțiunea de igienizare a fostei unități militare

Primăria Vaslui demarează acțiunea de igienizare a fostei unități militare

Consiliul Local (CL) Vaslui va dezbate în ședința ordinară din 13 decembrie 2018 un proiect de hotărâre privind transmiterea în administrare către SC Goscom a unui spațiu și a unei suprafețe de teren, în vederea creării unui punct de lucru în incinta fostei unități militară.

Scopul creării punctului de lucru este igienizarea suprafeței de 177.026 metri pătrați, aferentă imobilului respectiv. Astfel, SC Goscom Vaslui va primi parterul clădirii C38 – fost sediu administrativ din cadrul imobilului situat pe strada Mareșal Constantin Prezan nr. 23, în incinta fostei unități militare, și un teren în suprafață de 2.000 metri pătrați. „Având în vedere faptul că în imobilul respectiv a funcționat o unitate militară ce s-a desființat, iar imobilul a fost trecut în conservare de mai mulți ani, în prezent, acesta se află într-o stare avansată de degradare a construcțiilor, vegetația a crescut în mod necontrolat, copacii nu au fost toaletați de foarte mulți ani, ceea ce determină necesitatea igienizării imobilului respectiv, fiind un real pericol. Menționăm faptul că sunt afectate și vecinătățile din cauza păsărilor și animalelor fără stăpân ce se adăpostesc în zonă, în prezent existând mai multe solicitări ale cetățenilor în scopul igienizării spațiului respectiv”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

În cursul lunii aprilie 2018, Guvernul a aprobat transmiterea imobilului 363 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Vaslui, precum și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local. Demersurile Primăriei Vaslui pentru preluarea fostei unități militare au început în anul 2013. În fosta unitate militară se va construi un complex de servicii comunitare și o grădină botanică. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: