Google+
Home » Social » Zile “incendiare” în județul Vaslui

Zile “incendiare” în județul Vaslui

Ultimele trei zile au fost “de foc” pentru pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU). Ei au desfășurat nu mai puțin de 39 de misiuni.

Echipajele SMURD au efectuat 33 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a cinci incendii. La un al șaselea eveniment de acest gen nu au mai ajuns deoarece proprietarul a a reușit să stingă începutul de incendiu și au fost întorși din drum.

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit sâmbătă pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un accident rutier produs între trei autoturisme, pe DN24, în zona ”Mărul de Aur” din localitatea Secuia, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui. La fața locului s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. În urma accidentului rutier, patru victime au fost evaluate la fața locului, iar una dintre ele a fost transportată la UPU-SMURD Vaslui.

Duminică dimineață un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bîrlad, Punctul de lucru Murgeni, a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în suburbia Schineni, a orașului Murgeni, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul acoperișului, în zona bucătăriei. Urmare a incendiului au ars cinci metri pătrați din acoperiș. Au fost degradați trei metri pătrați de tavan din PFL și doi metri pătrați tavan din PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic.

În aceeași zi au mai avut loc, după-amiază, alte două evenimente. Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un accident rutier, în municipiul Bârlad, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă a drumului și a dislocat un contor de gaze, din fața unei porți. La fața locului au sosit echipele de intervenție Delgaz Grid Bârlad, pentru remedierea defecțiunii și o ambulanță a SAJ Vaslui, substația Bârlad. Șoferul, o femeie în vârstă de 39 ani a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal de Urgență ,,Elena Beldiman” din Bârlad. Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit duminică pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Teișoru, comuna Pușcași. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în interiorul unei camere. Urmare a incendiului au ars 20 metri pătrați din acoperiș, mobilier și produse electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.

Un echipaj de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Huși, a intervenit luni dimineață pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în Municipiul Huși, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la acoperiș. Urmare a incendiului au ars două grinzi din lemn pe o suprafață de doi metri liniari. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: