Home / Social / 22 de copii din județ vor avea sărbători fericite, datorită turneului caritabil ”Fotbal din inimă!”

22 de copii din județ vor avea sărbători fericite, datorită turneului caritabil ”Fotbal din inimă!”

Peluza Nord Vaslui (PNV) și Asociația Sportivă a Suporterilor Fotbal Club (ASSFC) Vaslui au făcut și anul acesta eforturi pentru a fi alături de comunitatea vasluiană. Acestea au organizat, duminică, prima ediție a turneului de fotbal caritabil, intitulat ”Fotbal din inimă!”, desfășurat în Sala Sporturilor din Vaslui. Intrarea a fost liberă, la acest eveniment participând sute de vasluieni, fiecare dornic să ajute așa cum poate.

Dacă anii trecuți Peluza Nord Vaslui și Asociația Sportivă a Suporterilor Fotbal Club au fost alături de familiile Toporăscu (comuna Bălteni) și Frunză (comuna Boțești), în 2018 turneul ”Fotbal din Inimă” a fost pentru 17 copii din satul Zgura (comuna Oltenești), care strãbat zilnic opt kilometri pe jos, pentru a ajunge la scoalã. Organizatorii au fost alături și de cinci copii din comuna Banca, rãmași orfani de tatã și cu mama grav bolnavã, diagnosticată cu cancer. Copiii au vârste cuprinse între 4 și 14 ani după cum urmează: băieții între 5 și 12 ani, iar fetițele între 5 și 14 ani.

Pentru a face o comunitate mai frumoasă, pentru a îndeplini vise și a aduce pe chipul copiilor zâmbete de fericire, au participat la acest eveniment patru echipe care reprezintă trecutul, prezentul, viitorul și atașamentul față de culorile ”galben-verzi”, față de FC Vaslui. Este vorba despre FC Vaslui Old Boys, FC Vaslui, LPS Vaslui 2003 și Peluza Nord Vaslui. Organizatorii au cerut și sprijinul spectatorilor. La turneu au fost disponibile urne în care cei prezenți au putut face donații în bani, dar și un loc special amenajat în care au putut dona hăinuțe și jucării.

În primul meci LPS Vaslui 2003 a câștigat biletele pentru ultimul act după 6 – 4 cu Peluza Nord Vaslui. Cealaltă finalistă a fost FC Vaslui, după 9 – 2 cu FC Vaslui Old Boys. Pe teren au cules laurii cei de la FC Vaslui, care au cucerit trofeul după 5 – 3 cu LPS Vaslui 2003.

Evenimentul a fost un succes, strângându-se suma de 4.543 de lei, meniți pentru achiziția de hăinuțe, încălțăminte și produse alimentare pentru cei 22 de copii din Zgura și Banca. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: