Google+
Home » Social » Deținuții Penitenciarului Vaslui, încântați de interpreta și omul de radio Lorena Oltean

Deținuții Penitenciarului Vaslui, încântați de interpreta și omul de radio Lorena Oltean

Peste 150 de deținuți ai Penitenciarului Vaslui au asistat la un spectacol de colinde românești și cântece de cătănie și de dragoste oferite de cunoscuta interpretă Lorena Oltean, prezentă pentru prima dată într-un spațiu de detenție. Persoanele private de libertate au plâns și au cântat alături de artiștii care au evoluat pe scenă.

Program special de sărbători pentru 150 de deținuți încarcerați în Penitenciarul Vaslui. Aceștia au trăit la intensitate maximă pe perioada celor peste două ore de spectacol oferit de cunoscuta interpretă Lorena Oltean și Ansamblul folcloric ”Floarea dorului”, de la Palatul Copiilor Vaslui. Deținuții au fost copleșiți de emoții și au plâns, mai ales că multe dintre melodii au fost de dragoste.

Lorena Oltean, acompaniată de pianistul Alexandru Bârzu, a susținut un recital memorabil, cuprinzând doine, cântece de cătănie, cântece de dragoste și colinde. Cei peste 150 de deținuți prezenți în sală au aplaudat furtunos, au plâns și au cântat cu invitații. Lorena Oltean, vizibil impresionata, a spus ca se gândește deja la noi proiecte”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Născută în satul Leoști de la noi din județ, Lorena Oltean a plecat în lume pentru a-și îndeplini visul muzical, după ce a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” București, unde a studiat canto popular. Studiile superioare le-a făcut la Universitatea Națională de Muzică, lucrarea sa de licență fiind „Doina în folclorul românesc”. Artista a urmat cursurile unui master numit „Antropologie culturală, etnologie și folclor”, în cadrul Facultății de Litere din București.

În prezent, lucrează la Radiodifuziunea Română, ca redactor muzical și realizează emisiuni de folclor la Radio România Antena Satelor, definind muzica pe care o face drept „profundă și tămăduitoare”. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: