Home / Sport / La Bârlad va avea loc un curs pentru antrenori și unul pentru preparatori fizici, ambele certificate World Rugby

La Bârlad va avea loc un curs pentru antrenori și unul pentru preparatori fizici, ambele certificate World Rugby

Federația Română de Rugby în colaborare cu World Rugby va organiza luni, 17 decembrie, la Bârlad, un curs Level 1 pentru antrenori și unul pentru preparatori fizici, pentru a veni astfel în sprijinul cluburilor de copii și juniori din zona Moldova. Cele două cursuri sunt gratuite și vor avea loc în sala de conferințe a Hotelului CSS Bârlad, începând cu ora 11:00.

Cursurile se adresează în special antrenorilor de minirugby și de juniori, dar și celor ce doresc să dobândească mai multe cunoștințe despre principiile jocului de rugby și antrenarea lor, despre o pregătire fizică eficientă și etapele planificării acesteia în funcție de momentul competiției.

Cursul este bazat pe educație non-formală, este dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și formarea atitudinilor teoretice și practice. De aceea, pentru o mai bună desfășurare a părții practice, cursanții sunt rugați să vină în echipament sportiv.

Persoanele care doresc să participe trebuie să completeze câteva teste on-line înainte de sosirea la curs:
1. http://rugbyready.worldrugby.org/index.php
2. https://laws.worldrugby.org/?language=en&language=RO

Lectori vor fi traineri certificați World Rugby, Florin Teașcă – World Rugby Strengh & Conditioning, Marius Secuianu și Ciprian Popa – educatori World Rugby Coaching.

Înscrierile se fac la adresa de email marius.secuianu@yahoo.com sau cippopa2002@yahoo.com, data limită a înscrierii fiind 13 decembrie, oră 16:00. De asemenea, cei care doresc să participe trebuie să trimită până la momentul începerii cursurilor certificatele World Rugby de absolvire a celor două module mai sus menționate.

Locurile sunt limitate și înscrierea se efectuează în ordinea trimiterii mailurilor de confirmare a participării.

La final, cursanții care întrunesc competențele necesare corespunzătoare specificațiilor World Rugby vor primi diplome atestate World Rugby Level 1 – Strengh& Conditioning și Coaching. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: