Home / Administratie / Palatul Copiilor Vaslui își va muta o parte din cercuri în fosta centrală termică Cuza Vodă

Palatul Copiilor Vaslui își va muta o parte din cercuri în fosta centrală termică Cuza Vodă

de Dănuț CIOBANU

Mai multe activități organizate la Palatul Copiilor Vaslui vor fi transferate, din anul 2019, într-o altă locație. Primăria Vaslui va înființa, în fosta centrală termică dezafectată de pe strada Cuza Vodă, un centru multifuncțional modern. Proiectul are o valoare de 1,3 milioane de lei și se va realiza într-o perioadă de 12 luni. În prezent, Palatul Mavrocordat care găzduiește Palatul Copiilor este lăsat în paragină, în urma unor litigii în justiție.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința ordinară de la sfârșitul acestei săptămâni documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenții și indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajare spații pentru activități ale cercurilor Palatului Copiilor Vaslui în centrala termică dezafectată Cuza Vodă”. Obiectivul de investiții va fi cuprins în programul de investiții pe anul 2019.

Documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenții cuprinde informații și fundamentează oportunitatea amenajării unei construcții existente, unde a funcționat o centrală termică, care în urma lucrărilor de constucții și a dotărilor aferente va avea funcțiunea de centru multifuncțional. În acest centru își va desfășura activitatea cercul de automodele din cadrul Palatului Copiilor, spațiul amenajat permițând și activități cultural-artistice și activități educative extrașcolare. În vederea realizării lucrărilor de construcții și amenajare a spațiului a fost întocmită expertiza tehnică de către un expert tehnic atestat.

Principala motivație și susținerea acestui proiect o constituie dorința și nevoia de a crea un centru multifuncțional, care să aibă un rol major în formarea capitalului uman. Pe lângă satisfacerea acestor cerințe educaționale, centrul ar trebui să răspundă și nevoilor de formare, transformându-se într-un adevărat centru de învățământ”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Printre intervențiile care se vor face la fosta centrală termică sunt lucrări de construire, de finisaje, de instalații, de recompartimentare a spațiului etc. La parterul clădirii va fi înființată o sală multifuncțională, o cameră pentru profesori, o cameră centrală de detecție, iar la etaj birouri, un atelier mecanic etc. Durata estimată pentru realizarea investiției este de 12 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 1,3 milioane de lei cu TVA.

About Simona Vasile

x

Check Also

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: