Google+
Home » Administratie » Persoanele cu handicap au, în sfârșit, propriile toalete în Palatul Administrativ. Utilizarea lor, o adevărată aventură

Persoanele cu handicap au, în sfârșit, propriile toalete în Palatul Administrativ. Utilizarea lor, o adevărată aventură

Persoanele cu handicap au, în sfârșit, propriile toalete în Palatul Administrativ, după ce Consiliul Județean Vaslui a amenajat două astfel de cabine la intrarea principală în instituție. Însă, pentru a putea ajunge la WC-urile special amenajate, cei care vor să le utilizeze trebuie să intre pe la Prefectură și să străbată întreg etajul întâi al clădirii, iar apoi să coboare cu liftul până la parter.

Palatul Administrativ din municipiul reședință a fost dotat cu primele toalete pentru persoane cu handicap. Cele două cabine au fost amenajate la parter, la intrarea dinspre partea nordică a clădirii, mai precis pe ușa de acces spre Consiliul Județean. De altfel, investiția aparține acestei instituții, iar condițiile oferite persoanelor cu dizabilități sunt de nivel european. Însă, pentru a putea ajunge la aceste WC-uri, cei care doresc să le folosească au de străbătut un adevărat labirint. Astfel, vor trebui să intre prin partea sudică a clădirii, mai precis pe la Prefectură. Mai întâi vor folosi liftul exterior și, odată intrați în Palat, vor urca cu liftul până la etajul întâi al clădirii. După ce vor străbate întreaga clădire, de la sud spre nord, pe holurile Instituției Prefectului și Consiliului Județean, vor folosi din nou liftul pentru a coborî la parter, acolo unde, pe partea stângă, se află cele două toalete.

Investiția era absolut necesară, mai ales că ne-a fost impusă de către Agenția Județeană de Prestații Servicii și Inspecție Socială, în urma unui control tematic”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Deși nu ne-a putut preciza o valoare exactă a investiției, șeful de la CJ a spus că aceasta este una care se ridică la câteva mii de lei, absolut necesară pentru o clădire care adăpostește cele mai importate instituții ale județului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: