Home / Social / Bombă de aruncător, găsită de un vasluian care făcea săpături în curte

Bombă de aruncător, găsită de un vasluian care făcea săpături în curte

Un cetățean din suburbia Viișoara a municipiului Vaslui a găsit, astăzi, în timp ce făcea săpături în curte, o bombă de aruncător, care datează cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, elementul de muniție era în stare de funcționare, existând riscul producerii unei explozii.

“Echipa pirotehnică a Inspectoratului a ridicat de la locul solicitării o bombă de aruncător de mare capacitate de calibru 82 de milimetri, care era în stare de funcționare. Elementul de muniție a fost ridicat de la fața locului și transportat în condiții de siguranță, în depozitul special amenajat, urmând că ulterior să fie distrus”, a declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Reprezentanții ISU le recomandă cetățenilor să anunțe autoritățile când găsesc astfel de elemente și să evite manevrarea și transportul acestora. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: