Home / Sanatate / DSVSA Vaslui în alertă, după ce în localitatea Crâng ar fi fost găsite aruncate resturi de mistreț

DSVSA Vaslui în alertă, după ce în localitatea Crâng ar fi fost găsite aruncate resturi de mistreț

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au demarat verificări în localitatea vasluiană Crâng, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu resturi de vânat aruncate în zonă.

“Din informațiile care mi-au parvenit, în zona respectivă ar fi fost aruncată o piele de mistreț. Reprezentanți ai instituției s-au prezentat în locul indicat și nu au găsit nimic, niciun cadavru, nicio piele de animal. Am luat legătura cu reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, care nu știau nimic despre situația de la Crâng”, a declarat Mitiu Ciupilan, directorul DSVSA Vaslui.

El a menționat că pentru mistreții vânați în ultimele luni în județ au fost efectuate analize specifice, pentru pestă porcină, pestă porcină africană și trichină, în total fiind vorba de aproximativ 800 de probe, însă toate au rezultat negative, nefiind confirmat nici măcar un caz. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: