Google+
Home » Sport » Meci cu miză astăzi pentru handbaliștii juniori 1 de la LPS Vaslui, care ar putea rata Turneul Valoare dacă pierd

Meci cu miză astăzi pentru handbaliștii juniori 1 de la LPS Vaslui, care ar putea rata Turneul Valoare dacă pierd

Meci de totul sau nimic pentru echipa de handbal juniori 1 de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui. Aceștia vor disputa astăzi ultima etapă din grupele geografice ale Campionatului Național, împotriva celor de la LPS Piatra Neamț. Vasluienii ocupă momentan locul trei, ultimul calificabil la Turneul Valoare, pe care l-ar putea însă pierde în cazul unui rezultat nefavorabil.

Ocupanta locului patru, LPS Roman, are cu doar un punct mai puțin față de vasluieni. Cum o victorie e recompensată cu două puncte nemțenii ar putea urca pe podium dacă înving, iar LPS Vaslui pierde. Reprezentanta județului nostru are și varianta egalului, indiferent de rezultatul partidei CSM Bacău – LPS Roman. Principalul criteriu de departajare la egalitate de puncte este diferența de goluri în meciurile directe. Vasluienii sunt favorizați pentru că au învins în deplasare pe LPS Roman, scor 31 – 35 și au remizat pe teren propriu, scor 35 – 35.

Dacă e să ținem cont de calculele hârtiei vasluienii sunt deja calificați, pentru că adversara ocupantei locului patru în ultima etapă este liderul seriei. În meciul tur CSM Bacău s-a impus fără emoții, scor 30 – 39 (15 – 20). Băcăuanii au arătat însă că pot și pierde, suferind două înfrângeri, chiar pe final de campanie. Invincibilitatea le-a fost stopată chiar de vasluieni, care i-au învins cu 28 – 25, dar au avut la pauză avantaj și de șase goluri. CSM Bacău a pierdut a doua oară etapa trecută, în deplasarea de la LPS Suceava, scor 38 – 31 (20 – 18). LPS Roman ar putea profita de lipsa de motivație a băcăuanilor, care nu au de ce să lupte pentru a-și păstra fotoliul de lider. Repartizarea în faza următoare a competiției nu ține cont de poziția pe care echipele au terminat în grupele geografică. Ba mai mult, primele trei clasate din seria A se vor înfrunta încă o dată și la Turneul Valoare. CSM Bacău ar putea prefera să evite confruntările cu LPS Vaslui, care s-a descurcat mult mai bine în partidele cu adversari puternici decât LPS Roman, aceasta învingând doar ultimele două clasate. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: