Google+
Home » Social » Bârlădenii sunt invitați să descopere “Vara celor cinci sânziene”

Bârlădenii sunt invitați să descopere “Vara celor cinci sânziene”

de Mihaela NICULESCU

Emoții pentru bârlădeanca Niculina Cărăbăț, profesoară de limba și literatura română la Școala “Manolache Costache” Epureanu. Deși cochetează cu scrisul de când se știe, a ales să își publice prima carte la 55 de ani.

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 11.00, sensibila scriitoare își va lansa în foaierul Teatrului “Victor Ion Popa” volumul de poeme “Vara celor cinci sânziene”.

“Tot ce am scris în carte este rezumat în titlul volumului, care are o simbolistică aparte. Vara este anotimpul în care toate visurile se împlinesc, e un anotimp al luminii, al soarelui. Cinci este cifra cuprinsă de două ori în numărul vârstei mele, dar și anii cei mai tumultuoși din viața mea, cu bune și rele, anii unui suflet în derivă, dar și înălțat, ani în care am fost susținută de prieteni. Sânzienele înseamnă dualitate, dualitate pe care o purtăm cu noi toți oamenii. Ielele fac parte din lumea păgână, dar prin credință s-au transformat în zâne, care aduc bucurie, iubire, frumusețe, feminitate. Las publicul să descopere esența poemelor mele, pe care le-am adunat într-o carte, la vârsta deplinei maturități”, a declarat pentru Est News Niculina Cărăbăț.

Volumul, care cuprinde mai multe poeme de dragoste, a apărut la o editura din Iași, patronată de scriitorul Valeriu Stancu. Alături de acesta vor face aprecieri asupra volumului autoarei, care a ales să publice sub pseudonimul Nina Toma (după numele bunicii), poetul Simion Bogdănescu și Elena Popoiu, vicepreședinta Academiei Bârlădene. Moderatorul evenimentului va fi Elena Monu, președinta Academiei Bârlădene, societatea organizatoare a lansării de carte.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: