Google+
Home » Social » Concert de Crăciun, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”

Concert de Crăciun, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”

Bârlădenii sunt așteptați duminică la Pavilionul Expozițional Marcel Guguianu, unde, de la ora 11.00, va avea loc un concert dedicat sărbătorilor de iarnă.

Va fi un recital cu lucrări romantice din repertoriul pentru corn și pian, cuprinzând reîntoarceri la sursele primare de inspirație ale muzicii, prin evocarea unor nume mai puțin răsunătoare ale componisticii românești, dar nu numai, care au dovedit prin gestul creator o afinitate pentru valorificarea resurselor multiple ale cântului popular.

Protagoniști ai acestui concert vor fi doi importanți muzicieni, ambii profesori universitari, doctori în cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași. Este vorba de cornistul Petrea Gîscă și pianista Aurelia Simion, care vor interpreta lucrări de Fr. Strauss (Nocturnă op. 7, Fantezie op. 2), A. Simion (Fantezie pe o temă din Rapsodia I de G. Enescu), Gh. Păunescu (Piesă în stil românesc), N. Petri (Fantezie pe două teme populare op. 25), O. Negruța (Impromptu), P. Gîscă-A. Simion (Studiu de concert), I. Macovei (Cântec de leagăn), D. Fedov (Joc moldovenesc, Cântece de iarnă). (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: