Home / Sport / Handbaliștii juniori 1 de la LPS Vaslui s-au calificat la Turneul Valoare

Handbaliștii juniori 1 de la LPS Vaslui s-au calificat la Turneul Valoare

Bucurie pentru iubitorii handbalului vasluian, după ce județul nostru va avea încă o reprezentantă la Turneul Valoare. Echipa de handbal juniori 1 a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a terminat prima fază a Campionatului Național pe locul trei, ultimul calificabil.

Vasluienii au beneficiat de faptul că liderul seriei A, formația CSM Bacău, a dispus de ocupanta locului patru, scor 51 – 37. Băcăuancele și-au respectat blazonul și le-au demolat pe nemțencele de la LPS Roman, deși nu aveau o motivație concretă, locul în clasament nefiind important pentru desfășurarea următoarei faze a competiției. În cazul în care LPS Roman învingea prima clasată vasluiencele erau obligate să scoată măcar un rezultat de egalitate din deplasarea de la LPS Piatra Neamț.

Sperăm ca LPS Vaslui să facă o figură frumoasă și la Turneul Valoare, chiar dacă o nouă calificare pare fantezistă. Se știu deja adversarele vasluiencelor, unele extrem de puternice. În următoarea fază din Campionatul Național de handbal masculin pentru juniori 1 primelor trei clasate din seria A li se vor alătura echipele calificate din seria B. Adversarele întâlnite până acum s-au dovedit o nucă tare, din aceste confruntări LPS Vaslui alegându-se cu doar două puncte, din victoria de pe teren propriu împotriva liderului, scor 28 – 25. În deplasare însă CSM Bacău a învins de o manieră categorică, scor 43 – 26. Reprezentanții județului nostru nu au avut nicio șansă cu ocupanta locului doi, LPS Suceava învingând LPS Vaslui cu 35 – 27 în deplasare și 40 – 34 acasă. Dacă ne uităm la echipele calificate din seria B doar LPS Brăila pare abordabilă, aceasta fiind învinsă de trei ori și nereușind să scoată decât un egal în alt meci. Liderul CSM Ploiești a pierdut doar cu ocupanta locului doi, la un singur gol și are o defensivă fantastică, cu mai puțin de 26 de goluri primite pe meci, față de 33 cât au luat vasluienii. AHC Dobrogea Sud Constanța a pierdut două partide din 12 și are cifre sensibil egale cu cele ale băcăuanilor din seria vasluienilor. O adevărată mașină de goluri, cu 37 de goluri marcate pe meci și doar 30 primite.

Grupele “Valoare” se vor desfășura în perioada Februarie – Aprilie 2019. Echipele clasate pe primele două locuri, precum și cele mai bune locuri trei, se vor califica la Turneu Final „Valoare”, unde vor participa cele mai bune opt echipe din țară.

Liceul cu Program Sportiv Vaslui a mai reușit să se califice la Turneul Valoare, competiția destinată celor mai puternice echipe din țară, cu junioarele 1 și juniorii 2. În cărți pentru calificare sunt și junioarele 3, care au un avans de șase puncte față de ocupanta locului patru. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: