Home / Social / Antrenorul emerit de atletism Petru Murgoci a murit fără a-și vedea publicate memoriile

Antrenorul emerit de atletism Petru Murgoci a murit fără a-și vedea publicate memoriile

de Mihaela NICULESCU

Crăciun mai trist ca anul trecut pentru angajații și beneficiarii Căminului de persoane vârstnice “Elena Farago” din Bârlad. Anul acesta au plecat la cele veșnice câțiva beneficiari, printre care și Petru Murgoci, antrenorul emerit de atletism, soțul multiplei campioane la maraton și semimaraton Elena Murgoci și cel al cărei interesantă poveste de viață a fost prezentată în ziarul Est News (citiți AICI).

A plecat la ceruri mulțumit că povestea lui de viață, dar și talentul său scriitoricesc, au fost făcute cunoscute în paginile unui cotidian. A plecat la ceruri și cu speranța că cineva îi va publica manuscrisele finalizate. Anul trecut s-a bucurat de un Crăciun fericit și mai ales de faptul că fusese transferat de la căminul din Huși la cel din Bârlad, un cămin modern, la standarde europene. Aici și-a improvizat într-o cameră îngustă și lungă atelierul de creație și era fericit.

S-a îmbolnăvit subit și, la o lună de la publicarea articolului în cotidianul nostru, inima lui Petru Murgoci a încetat să mai bată.

Dar viața merge înainte și ceilalți beneficiari ai căminului așteaptă cu nerăbdare Crăciunul. Au primit deja colindători și or să mai primească. Darurile care le-au fost oferite de copiii Comunității elene din Bârlad i-au emoționat atât de mult încât le-au dat lacrimile. Prețuiesc la maxim aceste momente, în care simt că nu sunt singuri și se bucură cu atât mai mult cu cât poate la anul nu le vor mai trăi.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: