Home / Sport / Ei sunt cei mai buni sportivi din județul Vaslui în 2018

Ei sunt cei mai buni sportivi din județul Vaslui în 2018

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui a organizat joi, într-un cadru festiv, Gala Sportului Vasluian. Este o manifestare devenită tradițională, prin care an de an sunt premiați cei mai buni sportivi din județ care au obținut de-a lungul anului rezultate deosebite la diverse competiții naționale și internaționale.

La fel ca anul trecut, ”ostilitățile” s-au derulat în Sala de conferințe din cadrul Centrului de Afaceri Vaslui. Au fost premiați performerii din toate disciplinele sportive, toți cei care au adus medalii și distincții sportului vasluian. Atât la concursuri naționale, cât și la competițiile internaționale. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a recompensat munca, strădaniile și antrenamentele asidue de peste an care a făcut ca vasluienii să obțină rezultate remarcabile. Dar nu au fost uitați nici antrenorii acestora, care au fost încurajați să descopere și formeze tinere talente. Evenimentul a reunit peste 200 de sportivi și antrenori.

Clasamentul performerilor din sportul vasluian a fost realizat în baza unor criterii bine stabilite de către Ministerul Sportului și Tineretului. Premierea sportivilor s-a făcut pe două secțiuni, fiecare cuprinzând câte zece locuri, pe sporturi olimpice și neolimpice. Primele trei locuri de la fiecare secțiune au fost premiate și în bani, sumele acordate fiind de ordinul sutelor de lei.

Discipline olimpice

Locul I a fost cucerit de Andrei Mihăiță Micu, specialist în aruncarea ciocanului, pregătit la Clubul Sportiv Viitorul Vaslui de profesorul Laurențiu Maxim. Component al lotului național, acesta a luat bronzul cu echipa la Cupa Europei la aruncări lungi, competiție în care la individual a terminat pe nouă. La Campionatul Balcanic a luat locul III la juniori 1 și locul V la seniori. Micu a fost cel mai bun junior 1 la Campionatul Național, terminând pe II la tineret și pe III la seniori. La Campionatul Național în Aer Liber dominația lui a fost absolută, cucerind prima poziție atât la juniori 1, cât și la tineret și seniori.

Pe locul II s-a clasat atleta Cristina Balaur, pregătită la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui de profesoarele Elena Bogos și Viorica Pintilie. Componentă a lotului național de junioare, aceasta a reușit performanțe notabile la probele de 1.500 și 3.000 de metri. A cucerit anul acesta primul loc la ambele probe la Campionatul Național de sală, la juniori I, unde a terminat prima și la juniori III. La juniori II a fost a doua la la proba de 3.000 de metri și ultima de pe podium la proba de 1.500 metri. A reușit să ia aurul și la Campionatul Național în aer liber, unde a fost prima atât la juniori I, cât și la juniori II. A fost cea mai bună și la Campionatul Național Școlar, precum și la proba de 1.500 metri de la Campionatul Național de Cros.

Locul III este împărțit de două gimnaste bârlădene. Este vorba despre Amalia Ioana Puflea și Daniela Trică, pregătite la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Bârlad de profesorii Ana Maria Iordache și Liviu Iordache. Amalia a reușit la Campionatul Național Individual al Junioarelor II, nivel 3, să urce de cinci ori pe podium. A luat aurul la individual compus, paralele, bârnă și sol. A mai obținut o medalie de argint la sărituri. Daniela, componentă a lotului național, a luat locul IV la Campionatul European de Junioare de la Glasgow.

CSȘ Bârlad dă și ocupantul locului patru, pe Alexandru Vrabie, pregătit de profesorul Lucian Bolgar. Component al lotului național, bârlădeanul, a luat argint și bronz la Campionatul Național, la juniori I, respectiv juniori II. A prins podiumul și la Campionatul National Universitar – Campionatul Național de Seniori, tineret și juniori.

Cele cinci locuri rămase au fost “adjudecate” de C.S Viitorul Vaslui, prin sportivii Radu Huhulea, Lascăr Rotaru, Ionuț Andrei Chiriac, Andreea Păuc și Georgiana Mititelu. Pregătiți de profesorii Neculai Beligan, Mihai Hondru și Vasile Frățilă, aceștia au reușit performanțe deosebite la Campionatele Naționale, adunând împreună 11 clasări pe podium.

Discipline neolimpice

Adelina Alicia Mihai, specializată în taekwondo, pregătită la Clubul Sportiv (CS) Liga de Est Vaslui de antrenorul Mihai Hondru, a cucerit prima poziție la discipline neolimpice. Vasluianca a reușit să adune nu mai puțin de 15 prezențe pe podium, atât la Campionatul Național, cât și la Campionatul European, însă cea mai mare performanță reușită rămâne locul I cucerit la Cupa Mondială, la luptă – individual, 68 de kg. La Campionatul European a luat aurul la aceeași probă, dar și la tehnici speciale cu echipa. A mai prins de trei ori podiumul (de două ori la individual, o dată cu echipa) și locul V cu echipa. A luat argintul la Cupa Europei – tull individual 2 DAN – seniori.

CS Liga de Est Vaslui dă și ocupantul locului doi, pe Mircea Hondru, antrenat tot de Mihai Hondru. Acesta se poate mândri cu locul III la Cupa Mondială, pentru prestația sa de la tehnici speciale. La Campionatul Mondial a reușit să cucerească de trei ori aurul (două medalii obținute cu echipa) și o dată locul trei (cu echipa, la tull).

Completează podiumul Andreea Brânză, specializată în kempo, pregătită la C.S Defender Vaslui de Doru Hapiuc. Aceasta a cucerit de două ori aurul la Campionatul Mondial, la Kempo 5.0 și la -65 kg. A mai reușit patru clasări pe podium la Campionatul Național: două medalii de argint și două de bronz.

Locul patru este ocupat de Ștefan Cosmin Frățian, specializat în taekwon-do, de la CS Liga de Est Vaslui. Sportivul pregătit de Mihai Hondru a reușit să obțină la Campionatul European argintul la individual și două medalii de aur, un bronz și locul V la general cu echipa.

Pe cinci a terminat Alexandru Filip, de la CS Sulsa Vaslui, inițiat și el în tainele tawkwon-do. Sportivul pregătit de Marius Ionicescu a cucerit aurul la Cupa Europei – tull individual – seniori. La Campionatul European a reușit la individual un loc IV la tull – 1 DAN. Cu echipa a luat aurul la tehnici speciale, locul III la tull și locul V la luptă.

Iustin Costea, de la CS Defender Vaslui, specialist în Kempo pregătit de Doru Hapiuc, a luat aur și argint la Campionatul Mondial. A mai prins de trei ori podiumul la Campionatul Național.

Urmează alți doi sportivi de la CS Liga de Est Vaslui. Este vorba despre Andrei Ionuț Chiriac și Georgian Manea, pregătiți de Mihai Hondru. Și ei au reușit să urce pe podium la Campionatul European.

Printre cei mai buni sportivi din județ în 2018 se regăsește și Ștefan Toma, de la CS Sulsa Vaslui, pregătit de Marius Ionicescu. Acesta a luat la Campionatul European o medalie de aur, un bronz și un loc V. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: