Home / Administratie / Pavăl cere conducerii Aquavas să dea explicații în fața CL Vaslui în legătură cu facturile la apă umflate

Pavăl cere conducerii Aquavas să dea explicații în fața CL Vaslui în legătură cu facturile la apă umflate

de Dănuț CIOBANU

Scandalul legat de valoarea prea mare a facturilor de apă a fost subiectul cel mai dezbătut în ședința Consiliului Local Vaslui. Consilierii liberali au spus că sunt mulți cetățeni care susțin că apa care este utilizată în oraș la spațiile verzi este plătită de abonați. Mai mult, contorii de branșament montați la limita dintre proprietatea publică și cea privată nu sunt sigilați și, din această cauză, facturile la apă sunt foarte mari. Vasile Pavăl a spus că a avut discuții cu cetățenii, cu asociațiile de proprietari și a cerut conducerii SC Aquavas să facă o informare, fără ascunzișuri, în ședința CL din ianuarie 2019.

Marius Arcăleanu, consilier PNL, a spus în deschiderea ședinței Consiliului Local (CL) Vaslui că profită de prezența la ședință a primarului Vasile Pavăl și a lui Ticu Bahnariu, directorul SC Aquavas, și a solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui punct legat de problema facturilor la apă.

«Trebuie să eliminăm o percepție pe care o au mulți cetățeni ai municipiului Vaslui. Aceștia susțin că apa cu care se udă spațiile verzi din oraș este pusă pe facturi și plătită de vasluieni. În ultimele zile, peste 10 persoane mi-au spus de acest lucru. Nu este în regulă!», a spus Arcăleanu.

Vasile Pavăl a răspuns că nu este posibil că cetățenii să plătească apa care se utilizează pentru gazon, dar este un punct de vedere al lor și îl respectă.

«Eu am gestionat mulți ani acest serviciu. Este o problemă pe această temă, iar această percepție este indusă voit sau nevoit. Le-am spus la oamenii cu care am discutat să aibă răbdare, să se facă o analiză și CL Vaslui să dea o informare. Conducerea SC Aquavas va veni aici și va spune ce se întâmplă. După ecourile pe care le are în oraș această problemă, SC Aquavas trebuie să prezinte situația reală a acestui serviciu, fără ascunzișuri. Cum se facturează, cum se încheie bilanțul și altele. Facturarea se face printr-un program și nu intră oricine acolo», a spus Vasile Pavăl.

SC Aquavas va face o informare în ianuarie 2019

În prezent, în trei cartiere ale municipiului Vaslui există o comisie specială care intră în apartamente și verifică apometrele din apartamente. De asemenea, municipalitatea a demarat discuții cu cetățenii, cu asociațiile de proprietari pentru a vedea ce lucruri trebuie clarificate. «Dacă va fi nevoie de a legifera în CL pe această temă, o vom face. Am rugămintea de a nu mai induce informații eronate populației. Apa pentru spațiile verzi este contorizată. Să fim atenți, să nu fim populiști, pentru că nu așa se rezolvă o problemă. Eu sunt deschis cu toată lumea, discutăm oricând această situație. Nu sunt un om conflictual. Să fiți convinși că se va prezenta această temă arzătoare cu facturile de apă de la SC Aquavas. Vă cer domnule director ca în luna ianuarie 2019 să prezentați pe ordinea de zi o informare cu privire la alimentarea cu apă potabilă, problemele care sunt în fiecare cartier », a explicat Pavăl.

123 de blocuri nu au scările contorizate

Marius Arcăleanu a acuzat că niciun contor de branșament de la scările blocurilor nu are sigilii, remarcă la care Ticu Bahnariu i-a răspuns că niciun contor nu este sigilat la flanșă, ci este sigilat la mecanismul interior. Bahnariu a mai spus că, în prezent, 367 de blocuri sunt contorizate pe fiecare scară și au mai rămas 123 de blocuri cu circa 300 de scări, unde la fiecare scară ca fi montat câte un contor.

«Prin aceste lucrări de contorizare noi venim în sprijinul oamenilor. Problema nu este de acum. Nu poate intra cineva în programul de calcul al facturilor. Contorii de branșament sunt sigilați la partea mecanică, iar cele din case sunt sigilate la flanșă. Nu noi verificăm pierderile de apă de la subsolurile blocurilor», a spus Bahnariu.

«Pe cei de la Aquavas nu vă interesează decât ce se contorizează la branșamentele montate la limita dintre proprietatea publică și cea privată. Mulți din angajații societății îi consideră pe cetățeni hoți, că pun plumb la apometre și altele», a spus Arcăleanu.

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: