Home / Sanatate / Șapte ambulanțe nou-nouțe în județul Vaslui

Șapte ambulanțe nou-nouțe în județul Vaslui

Un sfârșit de an plin de bucurie pentru Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui și cu mii de șanse la viață pentru toți vasluienii care vor avea nevoie de acum înainte de intervenția salvatorilor. Șapte autospeciale nou-nouțe au poposit în parcul auto atât de greu încercat al SAJ Vaslui, vestea fiind împărtășită de ambulanției și pe contul de socializare al instituției:

”După îndelungi așteptări, SAJ Vaslui a primit, vineri 14 decembrie, în urma repartiției de la București, sapte ambulanțe noi, marca Reanault Master. Acestea sunt de tip B1/2 (adică pentru echipaje cu asistent medical, dar la nevoie pot lucra și cu medic), au tractiune 4×2 și au o dotare medicală corespunzătoare acordării asistenței medicale de urgență. Acestea vor fi repartizate în mod echitabil atât la stația centrală, cât și în substatiile județului, astfel încât toți cetățenii județului să beneficieze de ele. Urmează, în cel mai scurt timp, finalizarea asigurărilor CASCO, precum și instructajul personalului medical pentru folosirea aparaturii din dotarea mașinilor”.

Ambulanțierii speră ca autospecialele să intre în folosință până la sfârșitul anului, nevoia de mașini în stare tehnică ireproșabilă fiind de maximă necesitate mai ales odată cu instalarea gerului și căderea de precipitații.

Reprezentanții SAJ au mai precizat că acesta este un prim lot, urmând ca pe parcursul anului viitor să mai fie alocate județului Vaslui încă 11 ambulanțe.

”Era și timpul, având în vedere că ultimele ambulante au venit la Vaslui în 2015, iar de atunci au ajuns la 400.000 km rulaj si un rând de motoare schimbat, iar cea mai veche ambulanță are peste 1 milion de km la bord și încă mai lucrează, în substatia Murgeni. Având în vedere că, pe lângă ambulanțe noi, luna aceasta personalul medical a primit și noul model de echipament, putem spune că Moș Crăciun a fost darnic cu SAJ Vaslui, iar angajaților săi nu le rămâne decât să dovedească că sunt mai bine pregătiți profesional de la o zi la alta, tot timpul în folosul pacienților acestui judet”, este mesajul ambulanțierilor vasluieni. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Spitalul din Bârlad intră în rândul lumii. Organizează concurs pentru funcția de director medical

În sfârșit, minunea s-a petrecut! ...

Ceva e putred în Danemarca! După proba practică a fost reprogramat și interviul candidaților înscriși la concursul pentru posturile de asistenți medicali

De neconceput! Candidații care s-au ...

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: