Home / Justitie / Amendă record, de peste 10.000 de lei, primită de un șofer la noi în județ

Amendă record, de peste 10.000 de lei, primită de un șofer la noi în județ

Un șofer de 23 de ani, din Galați, a fost amendat de polițiștii de la noi din județ cu o sumă record pentru România, de 10.005 lei, pentru un cumul de abateri, de la depășirea vitezei legale cu 80 km/h, și refuzul de a opri la semnale polițiștilor până la lipsa inspecției tehnice periodice și a pneurilor de iarnă. Urmărit de trei echipaje de poliție, tânărul a fost prins în cele din urmă și încătușat pe un drum înfundat din apropiere de Vaslui, fiind lăsat fără permis de conducere pentru trei luni și plăcuțe de înmatriculare.

Caz rar întâlnit pe șoselele de la noi, în care un șofer a reușit să pună pe jar mai multe echipaje de poliție după ce a fost surprins de aparatul radar rulând cu 180 de kilometri pe oră pe drumul european E 581, între Bârlad și Crasna. Un echipaj de la Serviciul Rutier a încercat să-l oprească, însă tânărul a refuzat, continuându-și cursa nebună pe șosea. În consecință, polițiștii au apelat la colegii lor care, în ciuda unui baraj făcut pe drum, nu au reușit să-l blocheze pe șoferul din localitatea Matca, județul Galați. Drept urmare, s-a apelat la încă un echipaj de poliție astfel încât nu mai puțin de trei mașini ale Serviciului Rutier au pornit în urmărirea șoferului. În cele din urmă, tânărul aflat la volan s-a ”predat” singur pe un drum lăturalnic înfundat din apropiere de municipiul Vaslui pe care a încercat să scape de polițiștii aflați în urmărirea sa.

”Având în vedere circumstanțele și refuzul repetat de a opri la semnalele polițiștilor, conducătorul auto a fost imobilizat de agenți. În urma verificărilor efectuate, bărbatul de 23 de ani nu a putut prezenta documentele solicitate cu ocazia controlului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii au început verificarea amănunțită a mașinii și au constatat că nu era echipată cu anvelope de iarnă, avea inspecția tehnică periodică expirată, folie neomologată aplicată pe geamuri, precum și lipsa accesoriilor conform Codului Rutier.

În consecință, șoferul gălățean a fost amendat cu suma totală de 10.005 lei. De asemenea, polițiștii i-au suspendat tânărului permisul de conducere pentru 90 de zile și i-au ridicat certificatul și plăcuțele de înmatriculare până la remedierea deficiențelor astfel încât mașina a rămas blocată în drum. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

ULTIMA ORĂ: Accident învăluit în mister la Roșiești, pe E 581. Un șofer a ”zburat” cu un Audi A6 după care a fugit de la locul faptei

Un accident învăluit în mister ...

Vasluian reținut pentru tâlhărie

Politiștii vasluieni au retinut un ...

UPDATE: Și-a completat garderoba cu o bluză furată dintr-un magazin din Bârlad

UPDATE: Tânara care a subtilizat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: