Home / Justitie / Uite pe cine plătim noi să elibereze trotuarele de mașinile parcate ilegal!

Uite pe cine plătim noi să elibereze trotuarele de mașinile parcate ilegal!

de Simona MIHĂILĂ

Nu mai e o surpriză pentru nimeni faptul că, de multe ori, cei care încalcă primii legea sunt chiar cei care ar trebui să o apere. Întrebarea e: pe ei cine îi trage la răspundere?

O mașină a Poliției Locale Bȃrlad a putut fi admirată, ziua în amiaza mare, în timp ce era parcată neregulamentar pe trotuarul din fața Hotelului “Moldova”. S-a întȃmplat în urmă cu cȃteva zile, iar cei care au trecut prin zonă nu doar că au putut să o admire, dar au fost nevoiți să o și ocolească, pentru că acoperea, alături de alte autoturisme, bună parte din trotuarul destinat pietonilor.

Mirarea noastră este cu atȃt mai mare cu cȃt subiectul parcărilor neregulamentare în apropierea Hotelului “Moldova” este adus frecvent în discuție de ziariști, aproape la fiecare conferință de presă a primarului Dumitru Boroș, iar acesta promite că transmite conducerii Poliției Locale să ia măsurile care se impun.

În condițiile în care tocmai un echipaj al polițiștilor locali a fost surprins ignorȃnd cu desăvȃrșire legislația rutieră și parcȃnd într-un loc nepermis, ne întrebăm ce anume perturbă comunicarea dintre edilul Bȃrladului și șeful Poliției Locale. Cine e vinovat că, deși semnalele de alarmă curg, autoritățile nu par a fi deranjate de situația trotuarelor ticsite de mașini parcate la întȃmplare, și nimeni nu împarte amenzi, așa cum prevede legea.

O explicație ar fi că, în buna desfășurare a lucrurilor de pȃnă acum, relația dintre primarul Bȃrladului și Poliția Locală nu merită să fie stricată cu directive deranjante, de dragul unor cetățeni care, la o adică, pot ocoli autoturismele parcate neregulamentar pe trotuar, sau pot circula pe stradă, dacă trotuarele sunt ocupate de mașini. Reamintim că Dumitru Boroș nu a mai avut, din 2017, de cȃnd a girat schimbarea șefului Poliției Locale, niciun fel de luare de poziție vis-a-vis de modul în care se achită de sarcinile de lucru subordonații săi din acest compartiment.

O altă explicație ține de lipsa totală de preocupare a polițiștilor locali față de temele care “ard” cu adevărat pentru bȃrlădeni, teme despre care ziarul Est News a scris, în repetate rȃnduri: de la benzile de circulație ocupate aproape în întregime de samsarii de mașini, pȃnă la autoturismele garate haotic, în lipsa locurilor de parcare.

Bȃrlădenii de bună-credință ar spune că motivul real pentru care polițiștii locali și-au permis să încalce legea este faptul că aceștia se aflau în misiune, astfel că au parcat cȃt mai aproape de “locul faptei”. Cȃrcotașii ar putea înlocui “locul faptei” cu locul în care aveau treabă membrii echipajului, adică la cumpărături, la analize medicale sau, de ce nu, chiar la hotel.

Site-ul Primăriei Bȃrlad stă mărturie că, în domeniul circulației pe drumurile publice, polițiștii locali din cadrul biroului Siguranță Rutieră au următoarele atribuții: “constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar”.

Cum corb la corb nu-și scoate ochii, nu ne-ar mira ca acest articol să nu fie urmat de vreo reacție publică din partea șefului Poliției Locale, și nici din partea primarului Boroș. Asta deși mașina parcată în loc nepermis are numărul la vedere, deci vinovații se știu. Legea rămȃne lege: pentru unii ciumă, pentru alții… mumă! (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

Este nevoie urgentă să se ...

Peste 27.000 de pensionari vasluieni primesc de la stat bani pentru completarea pensiilor

27.773 de pensionari vasluieni încasează ...

Șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și schimba anvelopele odată cu răcirea vremii

Sute de șoferi din Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: