Home / Social / Crescătorii de ovine vasluieni și-au primit subvenția pentru lâna vândută

Crescătorii de ovine vasluieni și-au primit subvenția pentru lâna vândută

Pe 4 decembrie 2018, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a virat către 74 crescători de ovine și caprine 161.921 lei, reprezentând valoarea sprijinului financiar acordat de 1 leu/ kilogram (kg) lână comercializată.

Pentru obținerea ajutorului de minimis, solicitanții care au fost înregistrați la DAJ Vaslui au avut obligația să depună documente justificative care atestă comercializarea producției de lână obținută în anii 2017 în 2018.

„Documentele justificative sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată. În acest sens, au fost înregistrate la instituția noastră 345 cereri ale crescătorilor de ovine locali. Prin acordarea acestei scheme de minimis s-a urmărit atât eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, cât și stabilizarea veniturilor crescătorilor de ovine”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Până la data de 1 noiembrie 2018, 74 beneficiari ai ajutorului de minimis au depus documente justificative de valorificare a lânii, către un centru de colectare sau un intermediar agreat în baza unui contract comercial pentru perioada 2017-2018. Documentele justificative privesc o cantitate totală de 161.921 kg lână, din care 9.351 kg lână din rasa țurcană, 1.810 kg din rasa țigaie, 107.051 kg din rasa Merinos și 43.709 kg lână din alte rase. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: