Home / Social / Iată programul și punctele de lucru din județ unde se fac analize la carnea de porc

Iată programul și punctele de lucru din județ unde se fac analize la carnea de porc

Sezonul sacrificării porcilor este în toi în această perioadă, iar reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui avertizează populația să un consume carne de porc sacrificat în gospodăria proprie fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului.

Inspectorii veterinari avertizează că prepararea și consumarea cărnii de porc se pot face numai după obținerea rezultatului examinării pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ. Recomandarea este valabilă și pentru carnea obținută de la porcii mistreți.

Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificați în vederea depistării trichinelozei este obligatorie. Probele se recoltează la porcii domestici obligatoriu din pilierii diafragmatici.

La nivelul DSVSA, în perioadele 30 noiembrie – 24 decembrie și 27 decembrie – 7 ianuarie, va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Punctele in care se poate face examenul pentru Trichinella spp. in judetul Vaslui sunt urmatoarele:

În municipiul Vaslui: Circa de Control Alimente din Piata Traian și Circa de Control Alimente din Piata Centrala.

În municipiul Bârlad: Circa de Control Alimente din Piața ”Sf. Ilie” și Circa de Control Alimente din Piata Mica.

În municipiul Huși: Circa de Control Alimente din Piata Victoriei.

Orasul Negresti: Circa de Control Alimente din Piata Centrala.

Orasul Murgeni : Circa de Control Alimente din str. doctor Emil Juvara nr. 2 (langa Notariat ).

Programul de lucru este următorul: luni-vineri, între 07 și 17.00; sambata si duminica, între 7.00 și 11.00-11.00.

Examenul pentru trichinella spp. se va efectua si de catre medicii veterinari de libera practica din localitatile rurale.

Numărul de telefon al „Call Center”-ului D.S.V.S.A. Vaslui unde este organizat serviciu de permanenta este 0235421121, fax 0235 421278, e-mail : office-vaslui@ansvsa.ro și poate fi apelat de către cetățeni, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: