Home / Social / Producție record de roșii, de peste 63.000 de kg, obținute de fermieri din județ în acest sezon rece

Producție record de roșii, de peste 63.000 de kg, obținute de fermieri din județ în acest sezon rece

26 de fermieri din județ au obținut o producție record de roșii, de peste 63.000 de kilograme, în noiembrie și prima săptămână din decembrie. Pe lângă banii încasați pe marfa vândută, producătorii au primit și subvenția de 3.000 de euro, fiecare, de la Ministerul Agriculturii, suma totală repartizată județului nostru fiind de 358.745 lei.

Cultivarea de tomate în sezonul rece a devenit o adevărată afacere spre care se orientează tot mai mulți fermieri din județ. Dovadă o reprezintă producțiile foarte bune obținute în solarii începând cu 1 noiembrie 2018. Astfel, în doar cinci săptămâni, 26 de cultivatori de tomate au raportat nu mai puțin de 63.196 kg de roșii, ceea ce înseamnă că fermierii au depășit producția minimă obligatorie, de 2.000 de kilograme într-un solar de 1.000 de metri pătrați, impusă de către guvern prin ”Programul de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

Suprafața serelor în care s-a obținut producția depășește 31.000 mp. Pe lângă banii obținuți din vânzarea directă în piețe, unde un kilogram de roșii nu a costat sub 5 lei, producătorii au primit și câte 13.797,9 lei fiecare de la stat.
Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui a virat, pe 18 decembrie 2018, suma totală de 358.745,40 lei, în conturile bancare a 26 producători de tomate care au îndeplinit condițiile de eligibilitate. Cea mai mare parte din bani, de 262.160,10 lei, a revenit unui număr de 19 producători, care au depus documente justificative de valorificare a tomatelor în luna noiembrie. Pentru cei șapte producători care au depus documentele justificative în prima săptămână din decembrie s-a virat în conturile acestora suma de 96.585,30 lei”, ne-a declarat Directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Programul de susținere a producției de tomate în sere sau solarii va continua și anul viitor și va demara, cel mai probabil, chiar la începutul lui 2019. Fermierii care doresc și îndeplinesc condițiile se vor putea înregistra la DAJ Vaslui, unde vor depune documentele justificative impuse de guvern. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: