Home / Justitie / Un permis de conducere fals și trei infracțiuni

Un permis de conducere fals și trei infracțiuni

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română și moldovenească, după ce acesta a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Serghei T., în vârstă de 28 de ani, a vrut să treacă frontiera luni, la volanul unui ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, valabil pentru categoriile “B”, “C”,”BE” și “CE”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare și au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals și că Serghei T. figurează în bazele de date ale autorităților din Republica Moldova ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria “B”.

Bărbatul a declarat că în urma cu aproximativ nouă luni și-a pierdut permisul de conducere și pentru că avea nevoie urgentă de document, a apelat la un cetățean din Republica Moldova, ale cărui date nu le cunoaște, care i-a procurat documentul prezentat la control, contra sumei de 100 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculul respective. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: