Home / Justitie / Un permis de conducere fals și trei infracțiuni

Un permis de conducere fals și trei infracțiuni

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română și moldovenească, după ce acesta a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Serghei T., în vârstă de 28 de ani, a vrut să treacă frontiera luni, la volanul unui ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, valabil pentru categoriile “B”, “C”,”BE” și “CE”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare și au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals și că Serghei T. figurează în bazele de date ale autorităților din Republica Moldova ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria “B”.

Bărbatul a declarat că în urma cu aproximativ nouă luni și-a pierdut permisul de conducere și pentru că avea nevoie urgentă de document, a apelat la un cetățean din Republica Moldova, ale cărui date nu le cunoaște, care i-a procurat documentul prezentat la control, contra sumei de 100 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculul respective. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: