Home / Social / Vasluienii se pot înscrie în programul “Rabla pentru Electrocasnice”

Vasluienii se pot înscrie în programul “Rabla pentru Electrocasnice”

Începând de astăzi vasluienii se pot înscrie în Programul “Rabla pentru Electrocasnice” folosind aplicația informatică disponibilă pe site-ul Agenției Fondului de Mediu (AFM).

Potrivit autorităților, în cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, după cum urmează: 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.
După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.
Peste 60.000 de echipamente electrice și electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului “Rabla pentru electrocasnice”, al cărui buget este de circa 20 de milioane de lei.
În prima etapă din procesul de înscriere, solicitantul trebuie să completeze următoarele informații în câmpurile aferente: datele de identificare, adresa de domiciliu, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil valide, dacă acestea există, respectiv declarația pe propria răspundere potrivit căreia nu înregistrează obligații de plată la bugetul de stat și bugetul local. Această declarație este predefinită și se completează prin bifare.
Mai departe, solicitantul va completa acordul cu privire la prelucrarea de către Autoritate a tuturor datelor și informațiilor furnizate, precum și tipul de aparat electronic sau electrocasnic care se achiziționează și eficiența energetică a acestuia (de la A+++ la A++).
Conform ministrului de resort, după completarea tuturor câmpurilor din aplicația informatică, aceasta generează, automat, un mesaj de confirmare, care conține numărul unic al înscrierii și codul unic de accesare, date importante, deoarece cu ajutorul lor solicitantul se va loga în contul personal de pe site-ul AFM. Mesajul de confirmare este transmis către solicitant și prin email.
După înscrierea solicitantului și primirea mesajului de confirmare se procedează la aprobarea finanțării, iar lista solicitanților aprobați se afișează pe site-ul AFM.
În momentul în care se regăsește pe lista afișată, solicitantul accesează contul de utilizator de pe site-ul AFM, unde va găsi codul alfanumeric unic aferent voucherului, generat automat. Din acest moment, voucherul este valabil 15 zile, iar persoana fizică se poate adresa comercianților pentru a cumpăra echipamentelor eligibile.

Circa 40% din bugetul alocat noului program “Rabla pentru electrocasnice”, lansat miercuri, s-a epuizat în prima oră de la debut, fiind procesate 100 de cereri pe minut, a anunțat Ministerul Mediului pe propria pagină de Facebook.
“La puțin peste o oră de la deschiderea Programului “Rabla pentru electrocasnice”, din bugetul total de 20 milioane de lei, au fost rezervate vouchere în valoare de peste 7,4 milioane de lei, aproximativ 40% din valoarea totală. În acest moment, sistemul AFM procesează circa 100 de cereri pe minut, iar cifrele se modifică de la un moment la altul”, se arată în informarea ministerului de resort. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: