Home / Social / Astăzi are lor ultimul eveniment din 2018, dedicat Centenarului Marii Unirii

Astăzi are lor ultimul eveniment din 2018, dedicat Centenarului Marii Unirii

Astăzi, la ora 12.00, la Biblioteca “Nicolae Milescu Spătaru” Vaslui se va desfășura ultima acțiune din 2018 dedicată Centenarului Marii Uniri din anul 1918. Evenimentul constă în lansarea unei cărți intitulate “Veniamin Costachi 250 de ani de la naștere”, în memoria celui care a fost Veniamin Costachi, un important reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române.

“Cartea constă într-o culegere de studii, referate și comunicări științifice. Această manifestare vine în continuarea programului care a avut loc în perioada 29-30 iunie 2018 la Vaslui și Roșiești. Programul a fost dedicat Centenarului Marii Uniri și are drept scop evidențierea acelor momente și personalități care au contribuit atât la menținerea și continuitatea noastră istorică, cât și la modernizarea acesteia. Veniamin Costachi s-a născut la Roșiești, este un important cărturar și traducător român și a fost mitropolit al Moldovei. Acțiunile dedicate Mari Uniri de la 1918 vor continua și în anul viitor”, a spus Vasile Mariciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

În cursul acestui an au fost organizate mai multe evenimente care au celebrat actul istoric de la 1 Decembrie 2018 de la Alba Iulia. În cursul lunii martie, în cadrul unui duplex Vaslui – Chișinău, a avut loc o dublă lansare de carte “Patria apriori”. De asemenea, Mareșalul Constantin Prezan, o altă personalitate centrală a Primului Război Mondial, a cărui destin a fost legat de județul Vaslui, a fost evocat în luna august, în cadrul unei ample manifestări. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: