Home / Social / Întreprinzătorii vasluieni fac rând la Registrului Comerțului pentru a-și închide firmele.

Întreprinzătorii vasluieni fac rând la Registrului Comerțului pentru a-și închide firmele.

În primele zece luni ale anului 2018 se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de firme din județul Vaslui care au fost dizolvate. Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018 au fost dizolvate 215 firme, ceea ce înseamnă o dinamică pozitivă de 50% față de perioada similară din anul trecut, când au fost dizolvate 143 de societăți.

Tot în acest an, au fost radiate din Registrul Comerțului 676 de firme, din care 62 doar în luna octombrie. Nu în ultimul rând, în primele zece luni ale anului curent întreprinzătorii locali au sistat activitatea la 232 de firme, din care 18 au fost suspendate în luna octombrie. La data de 30 septembrie 2018, agenții economici vasluieni contabilizau la ANAF arierate recuperabile în valoare totală de 42,62 milioane de lei. Practic, un număr de 2.824 contribuabili persoane juridice au obligații fiscale neachitate la bugetul consolidat al statului. Cele mai multe firme cu datorii sunt din construcții, prestări servicii, agricultură, industrie ușoară, comerț cu amănuntul.

Pe bugete, situația datoriilor înregistrate în evidențele Fiscului este următoarea: 24,35 milioane lei reprezintă arieratele bugetului de stat cu o pondere de 57,13% în total arierate, urmate de arieratele bugetului asigurărilor sociale de stat în valoare de 12,76 milioane de lei, cu o pondere de 29,94% în total arierate. De asemenea, 5,19 milioane de lei reprezintă arieratele înregistrate la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, cu o pondere în totalul arieratelor de 12,18%, iar suma de 320 mii lei reprezintă arieratele aferente bugetului asigurărilor pentru șomaj, care au o pondere de 0,75% în total arierate. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: